AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst för Sollentunas B damer mot Spårvägen

Ett decimerat Sollentuna B damer vinner en tuff match mot Spårvägen i division 2 Östra Svealand. Slutresultatet blev tillslut 3-2 (25-14, 21-25, 20-25, 25-13, 15-10).

På söndagen så mötte ett decimerat Sollentunalag tabelljumbon Spårvägen. På grund av olika anledningar så var flera spelare från den normala startsexan borta och man hade endast 9 av truppens 16 spelare tillgängliga för spel.


Matchen började bra för Sollentuna som tog en 5 poängsledning direkt i första set. Då pressade man Spåvägen till en del misstag men framför allt så gjorde man många egna anfallspoäng. Servetrycket och spelet var inte det bästa för säsongen men det var stabilt och snålt vilket gjorde att man i mitten av setet kunde dra ifrån ytterligare och vinna komfortabelt med 11 poängs marginal.


Andra och tredje set hoppas jag Sollentuna glömmer snabbt. Båda seten präglades av mycket egna misstag ifrån Sollentuna (ca 15 per set!) och räknar man dessutom in att Spårvägen började få ordning på sitt anfall så var det tufft och hänga med. I andra set så visade faktiskt Sollentunatjejerna upp ett livstecken och hämtade upp underläge från 14-21 till 19-21. Spårvägen tog dock en lyckosam timeout som stoppade upp Sollentunas framfart och de kunde sen dra ifrån igen och jämna ut matchen till 1-1. Tredje set var likadant upplagt med en tidig ledning från Spårvägen, en liten upphämtning av Sollentuna i mittet av setet men att man återigen fick se sig besegrade.


I fjärde set gjordes lite förändringar i Sollentunas uppställning vilket verkade väcka upp laget igen. Man tog ledning direkt i början och fortsatte sen spela stabilt hela setet ut. Spårvägen slet fortfarande som djur i försvar och vann, precis som i andra och tredje set, ofta de längre bollväxlingarna på att Sollentuna gör ett misstag men totalt set så gör Sollentuna mycket mer egna poäng (7 anfall, 3 block och 4 servepoäng) vilket banar väg till setseger med betryggande 25-13.


Avgörande set började Sollentuna bäst och var i ledning med 5-1 innan det började jämna ut sig. Sidbytet skedde vid 8-6 men närmare än så kom inte Spårvägen och extrapoängen togs hem av Sollentuna.


Totalt sett så var det väldigt mycket misstag från båda lagen sett. Från Sollentunas sida sett så är det väldigt mycket misstag men nu ska man tänka på att det var en del nya kombinationer på planen och framför allt i servemottag. Det som var kul att se var att vi kunde spela runt på alla spelare utan att det för den sakens skulle störde spelet. Extra roligt var att se Amanda på passarpositionen en hel match. Hon tappade centerspelet lite i andra och tredje set men gör överlag en bra match och avslutar den starkt i fjärde och femte. Även roligt att se Rebecka gå in på den fortfarande nya centerpositionen och göra det bra i de avslutande seten.