Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer ger ett förstärkt Vallentuna B ordentligt motstånd

Sollentunas D damer mötte Vallentuna B hemma i något som skulle kunna vara en tidig seriefinal i division 3 Stockholm och trots att Vallentuna kom med ett förstärkt lag så gav aldrig Sollentuna tjejerna upp. Sollentuna spelade succesivt upp sig och gick från 0-2 till 2-2, men i skiljeset drog man tyvärr det kortaste strået. Slutresultatet blev 2-3 (13-25, 22-25, 25-22, 25-22, 5-15).

Det kunde ha varit en bättre start på matchen, för B-hallen var som vanligt iskall och dessutom dubbelbokad. Dessutom hade matchstart flyttats vilket ställde till det lite i planeringen.

Till matchen kom Vallentuna B med ett bitvis förstärkt lag mot vad man spelade höstserien med då man enligt sin egen hemsida siktar på att gå upp till division 2. När matchen startade så var Sollentuna bara 7 spelare och laget fick disponeras utefter de som var där. Öppningen blir dock överraskande bra och Sollentuna leder med 8-7 i fösta set men därefter fastnar man i en rotation och Vallentuna servar sig fram till en ledning 15-9. Första set slutar 13-25 och då var det inte mycket som talade för hemmalaget.

Block av Annie

I andra set hänger Sollentuna med bättre och det är jämnt upp till 12-13, men därefter går Vallentuna i från till 15-19. Men efter ett snyggt anfall och tre raka servess av Gabriella står det 19-19 och det är liv i setet igen. Vid 21-22 är det nära att Sollentuna får en boll i golvet men istället vänder Vallentuna och lyckas anfalla tillbaka och det står 21-23 som blir 22-25.

Någonstans i slutet på andra set smyger sig scenskiftet in och Sollentunatjejerna är de klart mest aktiva på banan. Man jobbar i försvar, täcker ytor och sammarbetar som ett lag för att komma till anfall på varje boll. Detta lönar sig och i tredje set är det Sollentuna som har initiativet. Man leder 12-8 och 15-10 helt rättvist och de allra flesta bollarna vinns genom bra avslut. Lite går det kanske upp för tjejerna att de har chansen och man blir lite försiktiga vilket straffar sig. Vallentuna bjuds in och det står hastigt och olustigt 20-20. Igen kliver lagkapten Gabriella in i handlingen och ger Sollentuna ledningen med 23-20 efter mycket bra servande. Setet vinns med 25-22.

Carolina och Diana i servemottag

Trenden håller i sig och i fjärde set finns inledningsvis bara ett lag på banan. Först vid 19-9 vaknar Vallentuna till liv. Dessförinnan har Sollentunatjejerna spelat som ett urverk i block/försvar samt även i anfall. Vallentuna kryper närmare via bra servande och ledningen krymper till 22-17, 23-20, men setet vinns til slut med 25-22.

Tyvärr så hade pendeln slagit tillbaka i skiljet och där ett centeranfall från Vallentuna får en liten touch och ger bortalaget ledning 1-4 så rinner musten ur tjejerna. Servmottaget sviktar och det står hela 1-8 i sidbytet. Underläget är förstort och skiljeset slutar lite i moll med 5-15.

Gabriella servar

Det är altid tråkigt att förlora men just denna förlust kanske är lite lättare att bära. Vallentuna kom med ett förstärkt lag medans Sollentuna däremot saknade ett par spelare men kunde ändå bjuda upp till mostånd. Spelet i slutet på andra set och genom tredje och fjärde var riktigt imponerande och lovar gott för framtiden. De områden laget haft lite svårt för fungerade nu mycket bättre. Det var även skönt att se inställningen hos laget där man på inga villkor tänkte vika ner sig mot en på pappret bättre motståndare.

Alla i laget skall ha beröm för insatsen. Bäst för dagen var lagkapten Gabriella som provade på att spela höger och som vanligt leverarade massor med poäng. Ett extra omnämnande måste också Hanna R-L få som spelar libero i sin allra första seriematch och dessutom gör det så gott som felfritt i såväl servemottag som försvar.