Sollentunas damer tar med sig en poäng från Gislaved men lämnar två

Söndagens bortamatch mot Gislaved slutade med att Sollentunas damer enbart åkte hem med en poäng i en match som med lite tur kunde ha slutat med en 3-0 seger. Nu blev förlustsiffrorna 2-3 (28-26, 18-25, 20-25, 25-17, 15-9).

I den tuffa bortamatchen mot Gislaved spelade Sollentuna riktigt bra de första 2/3-delarna av matchen och hade med lite fokus och tur fått med sig tre poäng. Sollentuna spelade stabil servmottagning och block/försvar trots att Gislaved pressade oss med tuffa servar på sin hemmaplan. Gislaved som förstärkt laget under året och fått in rutinerade Jessica Sandberg och nya spikern Malin Croona spelade bra volleyboll och har fått ihop laget på ett bra sätt.

Sollentuna var i ledningen hela första set och borde kunnat vunnit detta på någon av de chanser laget hade. Tyvärr så gick setet till Gislaved med poängen 28-26. I de följande två seten spelade Sollentuna fortsatt bra med flyt och samtliga spelare involverade i anfallsspelet. Både seten vanns relativt smärtfritt och ledning här hade Sollentuna en 2-1 ledning.

Därefter flyttades initiativet över till Gislaved sida och Sollentuna fick allt svårare att bemästra hemmalagets servtryck. Efter en usel start i fjärde set gjorde laget vad de kunde men det var inte mer än nära att damerna kom ikapp och matchen gick till fem set.

Femte set startade jämt men vid tre lika drog Gislaved ifrån genom en bra servrad från Johanna Larsson. Därefter kom aldrig Sollentuna ikapp helt trots några bra lägen till poängvinst i egen serve utan matchen slutade snöpligt med förlust 3-2.

David Ottosson, damlagets vicetränare, komenterar matchen:

– Alla i laget gör en habil insatt trots förlusten. Lite extra plus till Lovisas blockeringsspel samt Kristiinas första två set som var de bästa vi set från henne i Sollentunatröjan. Skönt också att se att Sara är tillbaka på den höga nivå hon höll under hela höstsäsongen.