Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer vinner hemma mot Bromma C

Sollentunas D damer vann med 3-1 (25-14, 25-15, 19-25, 25-17) mot Bromma C när Division 3 Stockholm för damer drog igång i helgen. Efter två spelade set såg det ut att bli en enkel 3-0 seger, men i tredje set gick det troll i bollen och setförlust var ett faktum.

Division 3 Stockholm är på våren en sammanslagning av de fem bästa lagen ur Div 3 Norra och Södra Stockholm. I serien spelar för utom Sollentuna D också Bromma C, Vallentuna B, Eskilstuna och Puls. Vallentuna och Sollentuna kom från Norra serien medans de övriga tre lagen kom från Södra.

I första matchen tog Sollentuna emot Bromma, vilka till största delen bestod av spelare som D-laget spelat mot förut i Stockholm Volley Cup för två år sedan. Lagen har inte möts på sedan dess.

Sollentuna hamnar direkt i ett 0-2 underläge som man vänder till en 4-2 ledning, bla annat efter ett block från Gabrielle, ett anfall från Gabriella och ett servess från Sophie. Vid ledning 9-7 kommer tjejerna in i en bra period och går fram till ledning 17-11. Bromma tillåts krypa närmare efter lite tafatt och osäkert försvarsspel men vid 18-14 vinner laget 7 bollar på raken. Gabriella har en fin serverunda med 3 raka servess.

Sophie passar

Andra set blir lite svängigt då en ledning 5-2 till underläge 7-9 som sedan blir en ledning 14-9. Sandra har en bra period med ett par poänggivande anfall samt även starkt servande vilket bidrar till ledningen. Laget har fortfarande lite väl svårt att trycka fram gratisbollarna tillräckligt vilket gör att anfallen inte alltid blir så bra som de skulle. Effekten blir att gästande Bromma hänger med och har kontakt vid 18-14. Återigen är det bra servar som avgör setet till Sollentunas fördel. Denna gång är det Gabrielle som gör ett par raka servess och avgör setet med 25-15.

Gabrielle anfaller

I tredje set följs lagen åt upp till 10 men D-damerna tror tyvärr att det löser sig även i detta set. Tyvärr blir försvarsspelet lite väl passivt och laget får även problem med gratisbollarna från Bromma. I en rotation går det hela 7 bollar innan man lyckas side-out:a och underläge 10-17 är förstort för att hämtas in. Siffrorna hyfsas till 19-25, men spelet var långt under normal standard i detta set.

Block av Klara och Sandra

Inledningen på fjärde set blir lite nervös då setförlusten fortfarande sitter i huvudet. Men i Sophies serve så tar man en 13-10 ledning som sedan blir 16-13. Därefter gör Gabrielle ett snyggt centeranfall följt av ett servess av Carolina och ett block av Gabrielle och Sollentuna drar ifrån. Setets sista bollar är ett två tunga kantanfall från Gabriella där det ena ger poäng direkt och det andra gör försvarsspelet för svårt för Bromma att de inte kan spela över en gratisboll. Setet vinns med 25-17.

Matchen igenom har D-laget problem med att trycka fram baggern till passarna och tvingas därför lite för ofta till för svåra och för klena avslut. Men det finns positiva saker att ta med sig också. Serven sitter riktigt bra och ger bra utdelning och desutom är blockspelet stabilt. Individuellt så tycks Gabrielle ha hittat formen lagom till stundande SM-kval och gör en av sina bästa matcher på länge. Sandra spelar även stabilt och har matchen igenom en fin bollträff i anfallen. Gabriella spelar som vanligt stabilt och styr upp försvaret bak och drar ett tungt lass i framlinjen.