AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F95 kom 3:a i 4:e omgången av SVC Fu19 i Uppsala 16/1

När även flickorna i SVC blev utlokaliserade utanför 08 området, tänkte F95 om. Turneringen var så långt borta som Uppsala, så vi fick göra ett annorlunda upplägg.


Direkt efter fredagsträningen i Satelliten åkte alla 9 tjejer med tåg upp till Ester i Uppsala. Efter middag och filmvisning var det tidigt i säng för att komma upp i rätt tid. Coachen Larry kom på morgonen och hämtade tejerna.

Hur gick det då? I omgång 2 och 3 har det bara varit 2 lag av klass, Team Gotland och vi. Saknaden har varit stor av de etablerade stockholms klubbarna. Till denna gång hade Södertälje anmält sig, jättekul tycker vi. Klassen var indelad i svart och röd grupp = det bör bli jämnare matcher. I svart klass var det utöver vi, segrarna i omgång 3 Team Gotland, Team Valla och Södertälje. Södertälje var inte snälla mot oss då vi möttes i första matchen. Första setet var det visst spel, vi förlorade 10-25 i andra set prövade Södertälje sina servar och där hade vi inget att sätta emot, trots vi satt in bra servmottagare. Vi blev förnedrade med 2-25. Det finns mer att träna på när det gäller servmottagning. 


I 2:a matchen mot Team Gotland, som denna gång fått tag i 6 spelare, spelar som vanligt ett snabbt och fint spel. Även denna gång blev det ganska jämt, Gotland drog det längsta ståt och vann med 25-22, 25-17. Vi behöver mer hitta ett eget spel och styra mer.


I sista matchen mot Team Valla som denna gång hade 2 lag med blev motståndet ingen värdemätare. Vi vann med 25-14, 25-21. Siffrorna borde vara större, men koncentrationen var inte det bästa. Här måste vi lära oss av Södertälje att spela ut ordentligt.


Till nästa omgång måste målet vara att vinna över Gotland. Även denna gång hade vi spelare på ovana platser, men nu skall spelarna mer och mer komma på rätt position


Dagens poängdrottning blev Hanna, som för dagen spelade både passare, vänsterspiker och center.


 



Larry, Gabriella, Olivia, Linnéa, Ester, Astrid


Lina K, Hedvig, Hanna (som glömt matchtröja) och Sofia