AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna C vinner över Bromma C

Sollentuna besegrade på sena lördagseftermiddagen Bromma C i division 2 Södra Svealand. Matchen varade i 60 effektiva minuter innan slutresultatet fastställdes till 3-0 (25-13, 25-18, 25-14). I och med segern rör sig laget uppåt i tabellen, men det behövs fler segrar för att fortsätta klättra.

Första set startar på bästa tänkbara sätt och Bromma tar timeout vid 0-5 underläge. Därefter går Sollentuna klart ifrån och leder 12-3 och 16-5 innan man slår av på takten lite. Gästande Bromma hade svårt att få till eget spel i början och tittade nog lite för mycket på resultattavlan innan spelet kom igång.Johan på väg att serva


I andra set ligger Sollentuna under med 1-3 då Nick startar en serveserie om åtta raka servess som ger en ledning med 9-3. Det för dagen förstärkta Sollentuna går till 17-10, men Bromma vill inte ge sig utan jobbar på varje boll vilket ger resultat och ledningen minskar till 21-16. Stabilt servande i slutet ger setvinst 25-18.Calle anfaller


Det tredje setet inleds och lagen följs till 5 lika innan Sollentuna tar tag i setet och går ifrån till 11-5 som blir 18-11. Sollentuna är förstarka i både serve, block och anfall och Bromma får aldrig riktigt grepp om Sollentuna i det tredje setet heller. Det tredje setet avslutas även det med ett servess.


Vinsten mot Broma var solid och välbehövlig men att siffrorna blev så stora kan tillskrivas den förstärkning som C-laget hade för dagen. Nästa helg väntar Strängnäs borta vilket är ännu en viktig match för att kunna förbättra positionen i tabellen.