AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar förlorar hemma mot Örkelljunga

Sollentunas herrlag inkasserade säsongens första förlust när formstarka Örkelljunga vann med minsta möjliga marginal. Det var en svängig match där bägge lagen blandade och gav men där gästerna alltså slog in sista bollen och fastställde slutresultatet till 2-3 (19-25, 25-18, 21-25, 25-21, 13-15).

När elitserien vände i nionde omgången tog hittills obesegrade Sollentuna emot Örkelljunga hemma. Under GrandPrix spelet i trettonhelgen gick det inte något vidare för Sollentuna, förlust 1-3, och det gick inte den är gången heller även om det var mycket små marginaler som skiljde.


Inget av lagen kom upp till sin normala standard utan det blev en varannansets match där bägge lagen gjorde växelvis ett bra och ett mindre bra set. Nivån på spelet växlade också påtagligt. Publikfriande bollar blandades med enkla misstag.



Nicolas Beaver


I hemmalaget gjorde Nicolas Beaver en bra match där han tog över ansvaret för vänsterkanten halvvägs in i matchen. Även Lucas Lötbom gjorde igen ett bra inhopp där han satsade frisk i serven vilket gav utdelning. Bäst i Sollentuna var brassen Diego da Gama Felicisimo som blev poängbäst i matchen med hela 25 poäng.



Diego da Gama Felicissimo


Hos gästande Örkelljunga så var passaren Kalle Sandberg bäst i laget och den forna landslagspassaren verkar vara på väg att hitta formen. Han valde allt som oftast rätt utvägar och bidrog starkt till segern, bl a med mycket bra servar.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets tränare, komenterar matchen:


– Det är mycket lite som skiljer idag och det kunde lika gärna varit vi som stod som segrare. Bäge lagen kan bättre och kommer garanterat att höja sig i kommande matcher framöver. För vår del är det fortfarande juluppehållet som stör.


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377079


Nästa match:
Tierp – Sollentuna, söndag 17 januari kl 17:00 i Aspenskolans Idrottshall.