AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna B i knapp förlust mot Södertelge B

Sollentuna B – Södertelge B 2-3 (19-25, 25-18, 25-22, 18-25, 13-15)

På söndagen så tog Sollentuna B emot Södertelge B hemma. Laget hade efter Grand Prix fått ledigt från torsdagsträningen för att vila och ladda inför helgens match men det saknades ändå något i början av matchen. Södertelge startade matchen bäst och pressade Sollentuna både genom bra servar och smarta anfall. Sollentunas block fungerade inte tillräckligt bra och försvaret stod på hälarna och Södertelge kunde lugnt spela hem setet med en 6 poängs marginal.



Andra och tredje set gick visserligen till Sollentuna men man spelade fortfarande med raka ben. Spelet var hackigt och det var många långa bolldueller där man oftast inte kom till ordentliga avslut för att kunna avgöra bollen. Det som oftast räddade Sollentuna i dessa set var att man lyckades pressa Södertelge bra med sin serve och där fick man flera lätta poäng. Seten kändes jämnare än vad poängen visar och Sollentuna fick inte till något riktigt lugn i spelet.
  
Det fjärde setet bjöd inte alls på något skönspel. Södertelge vann allt för mycket boll på dropp, nätrullare och Sollentunas misstag. Det som var positivt i de två avslutande seten för Sollentuna var det fortsatta servetrycket, att man lyckades komma till mer anfall från mitten samt att man lyckades stoppa upp mer i block. Dock saknades det energi och vilja att jobba för varje poäng och Södertälje kunde vinna det fjärde setet ganska komfortabelt.


Det avgörande setet blev nervöst som vanligt. Södertälge börjar bäst och tar åt sig några små ledningar som Sollentuna flera gånger hämtar ikapp. I slutet på setet så går Södertälje återigen ifrån med 3 bollar och lyckas sedan hålla den ledningen till ställningen 14-11 då Sollentuna bryter tillbaka. Man lyckas först få med sig ett serveess till 14-12. Därefter vänder man försvar till anfall som också det ger poäng och tvingar Södertelge till en time-out vid 14-13. Sollentuna räddar även upp nästföljande anfall men lyckas inte döda det utan får bittert inse sig slagna då Södertelges högerspelare slår in matchbollen förbi Sollentunas block.



Det var ingen höjdarmatch Sollentunas tjejer gör. Kul att se att flera av spelarna har höjt sitt spel från Grand Prix och att vi återigen kan sätta tryck på motståndarna med vår serve. Vi tog mycket servepoäng idag. Däremot så saknades det lite vilja och energi i laget och man lyckades inte heller komma till anfall i mitten tillräckligt mycket vilket lade ett stort ansvar på spikers.


Nu är det bara att ta nya tag och se till att jobba hårdare på träningarna. Det finns potential i det här laget att bli riktigt bra men då gäller det att vilja kämpa för det på varje boll, oavsett om det är träning och match.


I och med att man tog med sig en poäng idag så behåller B-laget andraplatsen i division 2.


Nästa match:
Sollentuna B – Bromma B, Söndagen 17 januari 17:00 i Sporthallen (B-hallen)