Sollentuna C vinner över Järnboås hemma

Efter en lite knackigt avlutning på höstsäsongen i Division 2 Södra Svealand så startar Sollentuna C vårsäsongen med en stabil och välbehövlig hemmavinst över Järnboås. Segerresultatet blev 3-0 (25-16, 25-22, 25-22).

Sollentuna inleder lite tafatt och ligger under med 2-4 i första set är i kapp till 8-7. Där lostnar det rejält och laget går ifrån till en 17-8 ledning mycket beroende på starkt servande och riktigt tight blockspel. Lagen byter därefter poäng med varandra och första set slutar 25-16.

Calle Lindesvärd i anfall

I andra set fortsätter Sollentuna starkt blockspel samt bra fart i anfallsspelet och går ifrån till 8-4, men då tappar matchen lite tempo vilket gynnar Järnboås. Poängen rullar på till Järnboås och Sollentuna har här problem med gästernas anfallsspel i mitten, centerspel och inpass. Underläget är som mest 10-15 innan killarna börjar jobba ordentligt men vid 21-21 är man ikapp igen och håller undan och vinner andra set med 25-22.

Dubbelblock av Lucas och Axel

I tredje set tar Sollentuna ledningen direkt. Järnboås har som många lag i serien ett stabilt försvarsspel och Sollentuna har lite väl svårt att få bollen i golvet och därmed lyckas man inte dra i från i protokollet utan leder bara med 2-3 poäng hela tiden. Calle Lindesvärd stänger setet och matchen med ett snyggt side-out anfall i mitten.

Laget för dagen var en ny komposition som aldrig tidigare spelat en tävlingsmatch tillsammans i denna uppställning. Väger man in det samt att Järnboås ligger trea i tabellen så är det bitvis riktigt hyfsat spel från laget. Johan på högerkanten spelar dessutom med sviterna av en förkylning i kroppen. Matchen igenom gör Lucas och Calle Lj ett stabilt jobb i servemottaget och på vänsterkanten, Calle Li och Axel både blockar stabilt och är ständigt på gång i mitten, Mackan styr upp bakplan som libero för dagen, men dagens man i laget är ändå Sebbe som lånar ut sina passarkonster på ett mycket förtjänstfullt sätt.