AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer avslutar höstsäsongen med en klar vinst

Sollentunas D damer avslutar höstsäsongen i Division 3 Norra Stockholm snyggt och vinner sista bortamatchen mot Bromma C med 3-0 (25-10, 25-22, 25-16). I och med vinsten har laget säkrat en plats i vårens division 3 då de ledande lagen i norra och södra slås ihop till Division 3 Stockholm.

Det var stabilt spel från början i den tidiga morgonmatchen i Forsgrenska. D damerna ryckte åt sig en 8-3 ledning dels via bra eget anfall men dels tack vare att man höll nere misstagen. Det blev lite spännande då Bromma närmade sig till 10-7, men därefter återtog Sollentuna initiativet och drog ifrån till 16-8 efter både bra servande, bra försvar och en stor anfallsvilja. Efter två servess av Gabriella så avslutade hon även setet vid 24-10 med en baklinjeanfall.



Överlägg av Sophie


Andra set inleds lite slarvigt via ett block ut, missat servemottag samt ett turligt servess från Bromma som tar i nätvajern och droppar in. Vid underläge 1-5 blir det timeout  och laget kommer överrens om att Bromma inte skall få vinna två bollar i följd under resten av matchen. Sollentuna är ikapp vid 10-10 och lagen följs sedan åt ett par bollar till D laget leder med 16-14 och vid 21-17 vinner Bromma hela tre bollar på rad via bl a ett övertramp och en avslut i nät från Sollentuna. Trots lite hafsigt spel är det inga problem att hålla undan till setvinst 25-22.



Block av Gabrielle på matchbollen


Till tredje set är tjejerna inte helt nöjda och igen blir det fokus på att inte förlora två bollar på raken. Men det börjar illa igen med ett 0-4 underläge då Bromma öppnar med bra servar. Sollentuna spelar lugnt och stabilt och jobbar sig ikapp vid 8-8 och i Gabrielles servrunda så går man ifrån till 15-8 och matchens slut känns nära. Lagen byter poäng med varandra  därefter och matchen avslutas med ett block från Gabrielle vid 24-16.



Blockjubel på matchbollen


Roligast att se idagens match var att laget hade bra kontroll på försvarsspelet där man jobbade enkelt och stod på rätt plats. Blockspelet fungerar även det bra och med kommunikation om vad blocket skall göra. Det är även positivt att spelet hålls uppe trots att vi byter till lite ovana positioner.


Under underhöstsäsongen har laget vunnit alla matcher med 3-0 utom derbymatcherna mot Vallentuna, vilka bägge slutat med en 2-3 förlust tyvärr. Härnäst är det spelledigt för Sollentunas D damer fram till efter julhelgerna. I vårserien väntar sammanslagningen av Norra och Södra divisionerna och kanske lite tuffare matcher samt även revanschmöjligheter mot just Vallentuna.