SVK B Dam tog andra raka segern mot serieledande Södertälje förra helgen

Matchen mellan Södertälje och Sollentuna B förra helgen är en utav toppmatcherna i årets division 2 serie. Södertälje gick in i matchen som serieledare utan att ha förlorat ett enda set och var klara favoriter på pappret.

Lagen har bara mötts en gång den här säsongen och det var under Trekungaslaget på höstlovet.
Ur den kampen gick Sollentuna ur som segrare. Båda laget fick dock guld, i varsin klass. Men missnöjet efter matchen var stort och Södertäljes tränare Elin Warner var långt ifrån nöjd.

Dagens match var en som alla parter ville gå segrande ur och det märktes tydligt på spelet. Sollentuna börjar första set starkt och vid ställningen 4-0 tar gästerna time-out. Det hinner bli hela 6-0 innan Södertälje vaknar. De plockar upp till 8-7, men efter bra spel från Sollentunas sida drar hemmalaget ifrån till 16-11. I det läget tar coach Warner time-out. Linnea gör en bra insats i serven och det blir 21-11, som tillslut blir 25-13 och första set går till Sollentunatjejerna.

Andra set är jämnare, Södertälje drar dock ifrån lite och vid ställningen 9-5 tar Sollentunas coach Peter Wallman time-out för hemmalaget. Det visar sig vara ett bra val och Sollet plockar upp och går förbi till 16-15. Efter en time-out för bortalaget vänder de och går upp i en 20-17 ledning, som sen blir 24-17 och sju stycken setbollar för Södertälje. Sollentuna lyckas rädda de två första, men den tredje resulterar i 25-19 och andra setet till Södertälje.

I tredje är det bortalaget som startar starkt och det står 5-1, men Sollentuna tar ikapp och går förbi. Vid ställningen 13-11 tar Södertälje time-out, men genom bra serve från Elin och ett bra anfall håller Sollentuna greppet om setet. Båda lagen spelar ett bra spel och Södertälje lyckas ta ikapp de bollarna som de ligger under. De får setboll 24-23 efter ett skakigt spel från Sollets sida. Hemmalaget är dock hetast och de lyckas efter några snygga anfall från Elin och Anita vända och vinna setet med 27-25 och det är nu 2-1 till Sollentuna.

Fjärde setet är jämnt, lagen följs åt fram till 10 lika. Sollentuna är det laget som spelar bäst dock, det är mycket miss från Södertäljes sida och ställningen hinner bli 14-12 till hemmalaget. Men Södertälje tar ikapp och har mycket bra serve som gör att Sollentunas servemottagning bli lite skakig och Södertälje går förbi till 21-16. Trots bättre spel från hemmalaget räcker det inte hela vägen och bortalaget vinner setet med 20-25.

Det blir alltså ett femte och sista set och nerverna är på helspänn hos alla. Det är ingen som vill förlora och framförallt inte Södertälje, som tidigare i serien inte förlorat ett enda set. Det är taggade tjejer som kommer in på planen och det märks på spelet. Det är jämnt fram till 5-5, då Sollentuna tar två bollars försprång och Södertälje tar time-out. Sidbytet sker efter en bra serve av Sara, 8-5 till Sollentuna. Men Södertälje är inte beredda att ge upp än och de tar ikapp och Sollentuna tvingas till time-out vid ställningen 9 lika. Efter det är det ett nervöst Sollet som spelar och Södertälje lyckas få matchboll, 14-11.

Sollentuna räddar första matchbollen och Södertälje slarvar bort den andra. Vid ställningen 14-13 till bortalaget slår Sanna in en snygg spike och helt plötsligt är hemmalaget med i matchen igen. Elin Warner tar time-out, men det hjälps inte. Sollentuna blockar ner Södertäljes anfall och har nu matchboll. Efter ett snyggt anfall som Södertälje inte ens är i närheten av att plocka upp vinner Sollentuna bollen, setet och matchen med 16-14 mot serieledande Södertälje.

En riktigt laginsats. Nu är det andra gången i rad som Sollentunas B-lag vinner mot de regerande Svenska mästarna i klassen U19.

Detta var 6:e segern för säsongen och laget ligger nu trea i div2 östra.