AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F95 kom 1:a och 2:a i FU17 i röd klass omgång 3

Helt enligt tränarnas planering vann vi allt utom Hökar i sista matchen mot Falkar. Men det gick inte så enkelt som vi trott. Många av de andra lagen i röd klass hade gått framåt ordentligt. Extra kul var att se vad Solna presterade, som från förra gången kom upp i röd klass. 

Vi tar det från början. Vi fick först stuva om i lagen pga spelare som var borta då de var sjuka, vi hade även några som inte helt var på kurranta, det visade sig även att några behövde gå tidigare pga familjeaktiviteter. Astrid fick dock familjen att flytta fram julbordet en timme så hon kunde spela finalen. Detta var Gretas första SVC för säsongen, så nu är alla tjejer ordentligt igång.


Först började Falkar krossa ett sent kommet Kolbäck som inte han komma igång. Nästa match spelade Hökar mot Vallentuna, en jämn match där vi enkelt vann avgörande set med 15-6. Dax för Falkar mot Solna en på papperet enkel match, men det är inte lätt att vinna på beställning 25-23, 25-23 till oss. Nu var det dax för Hökarna mot Solna, Hökarna fortsätter med 3 sets matcher 15-12 i avgörande. Falkar mot Vallentuna Trumf, en vinst i matchen och vi var färdiga för final, 25-20, 25-22 vann vi med. Hökarna mot Kolbäck, denna gång ingen 3 sets match, behärskad vinst med 2-0.


Hanna gick före finalen.


Nu dax för internderby mellan Falkar och Hökar, mellan storebror och lillebror som coacher. Hökarna satte högsta fart direkt, Falkarna han inte med 25-19 till Hökarna. I andra set fick Ester instuktion om att variera och placera servarna och det gav resultat, jämt men säker set seger för Falkarna med 25-21. I avgörande setet visade Falkarna att de var bäst för dagen 15-11 och 2-1 vinst.


Astrid hann inte vänta på lagfotot.



Larry, Lina M(glömt matchtröja), Linnea, Ester, Agneta, Lina K,Hedvig, Lasse


Sofia, Olivia, Greta, Anna A, Asena, Anna R


Falkarna tog 43% aktiva poäng (anfall, serve och block), dagens poängdrottning blev Ester. Hökarna var mer effektiva tog 51% aktiva poäng, poängdrottning blev Sofia. Extra kul eftersom Sofia spelade som passare, här kan man se hur viktig en bra serve är på denna nivå.


Jättekul att Sollentuna har 4 lag (94:or, 95:orx2 samt 96:or) rankade bland de 7 främsta. Vi tränare uppskattar också att nästan alla spelare hade sina föräldrar på plats för att se sina barn spela.


Nästa gång blir det åter svart klass för Falkarna, troligen disponerar vi lagen så att vi bättre kan matcha de etablerade lagen i svart klass.


Lillebror Larry och Storebror Lasse