AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Krampaktig seger mot för Sollentunas herrar borta mot Habo

Sollentunas herrar besegrade Habo borta på söndagen och har därmed gått igenom höstsäsongen obesegrade. Men det blev poängförlust och laget hade märkbart svårt att leverera och kämpade inte enbart med motståndarna utan också matchen igenom med ett hackande eget spel. Segersiffrorna blev 3-2 (22-25, 25-21, 19-25, 25-22, 15-9).

Det blev lite dagen efter för Sollentunas herrlag på söndagen. När konfettin skingrats och allt städats undan i Satelliten var det bara en natts sömn innan laget satte sig på bussen mot Habo för att spela en andra match på två dagar.


Matchen igenom kämpade herrarna med att hitta takten och rytmen och lyckades inte förens i skiljeset hitta lite av det spel man presterade dagen innan. Habo spelade dessutom med hjärta och Robert Blomqvist och Adnan Herco gjorde en riktigt bra match, tillsammans med en liberon Almir Ljutovac.


Sollentuna förlorar första och tredje seten helt rättvist då man inte sätter sina egna chanser och gör alldeles för många egna misstag. Det andra och fjärde setet vinner Sollentuna och skall här är det Diego da Gama Felicissimo som är närmast sin normala standard. I skiljeset inser herrarna allvaret och lyckas höja sig vilket räcker till en 11-4 ledning som sen blir till 15-9.


Lars-Göran Eriksson var naturligtvis inte nöjd med insatsen, men är ändå återhållsam med den interna kritiken:


– Vi visste på förhand att denna helg skulle bli tuff och vi hade förberett oss på det också. Alla sa sig vara taggade inför matchen på bussen ner, men att det inte stämde kunde Habopubliken se. Det här var inte ok. Ett av mina favoritord är bedrövligt och det passar in här. Sen skall det tilläggas att Habo är ett långt bättre lag än tabellen visar och då Robert och Adnan visar fighterhjärta, som de gjorde nu, så kommer de att klättra uppåt i tabellen.


Nu är Sollentunas herrlag spellediga från elitserien ända fram till den 10 januari, men de fyra topplagen i höstens elitserie skall innan dess göra upp i Grand Prix under trettonhelgen. Som serieledare efter hösten är naturligtvis Sollentuna klara för GP.


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377063


Nästa match:
Grand Prix under trettonhelgen i Katrineholm


Nästa elitseriematch:
Sollentuna – Örkelljunga, 10 januari kl 17:00 i Arena Satelliten