Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tung förlust för Sollentunas damer mot Örebro

Hemmapremiären i nya sporthallen blev inte vad Sollentunas damer önskade då det slutade med en 1-3 förlust mot gästande Örebro. Laget hade chans i fjärde set att tvinga Örebro till ett skiljeset och därmed säkra en eller två poäng vilket inte hade varit helt oförtjänt som matchen såg ut, men Sollentuna hade inte marginalerna med sig. Slutresultatet blev 1-3 (15-25, 25-21, 18-25, 23-25).

Första set startade ojämnt pga tunga servar från Örebro, speciellt från matchens spelare, Ulrika Bank. Sollentuna hade fastnat i ett tidigt underläge och kunde inte ta sig upp. Örebro behövde inte ta ut sig för att vinna poäng i detta set då Sollentuna missade lite för mycket serve också.

Andra set var mycket bättre tack vare att servemottaget blev klart bättre och det gav passarna möjlighet att leta utvägar igen. Kristiina hade stor inverkan i i setet och fick in ett par tunga och viktiga avslut.

Johanna Falk – bäst i Sollentuna i denna match

I tredjeset var rollerna skiftade igen och det var Örebro som hade kontrollen över händelserna där man tog mycket poäng i mitten. Igen fick gästerna en allt för tidig ledning och tryckte på i egen serve setet igenom.

I sista set startade med ett tufft underläge 1-5 och det som ut som matchen var på väg att glida ur händerna för damlaget. Sollentunas damer vann viktiga poängrallyn och kvitterade till 7-7 då man fick fart på både försvar och egna servar. Lagen följdes åt med Sollentuna lyckades ha en liten ledning vid andra tekniska timeouten och framåt. Vid 22-20 till hemmalaget kändes det dukat för skiljeset, men via både tur och skicklighet från Örebro så lyckade bortalaget vända och ta hem setet och matchen med minsta möjliga marginal, 25-23.

Dubbelblock av Anna Harlin och Johanna Falk

Sara Mild visade vägen i det egna laget med 14 poäng och Lovisa samt Johanna, matchens spelare, gjorde en solid insats i mitten. Både Anna Harlin och Emily Turner hade en godkänd dag som passare och gjorde vad de kunde på dagens tyvärr lite skakiga servemottaget. Bäst i Örebro var Ulrika Bank och Tina Johansson, spelade riktiga bra.