AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer vinner sista hemma matchen för hösten

Sollentunas D damer vann mot Jomala B i sin sista hemmamatch för höstsäsongen i Division 3 Norra Stockholm. Segerresultatet blev 3-0 (25-8, 25-8, 25-12). Nu väntar en bortamatch mot Bromma D nästa helg och sen ihopslagningen av Norra/södra inför våren.

Söndagen var fylld med volleyboll för D damerna, för den startade redan 8:30 med Stockholm Volley Cup på hemmaplan i sporthallen. 4 matcher hann man med, varav den sista precis avslutades innan seriematchen skulle börja. Ordagrannt så sprang tjejerna från A-hallen till B-hallen.


I början av matchen  hamnar man i ett 0-3 underläge som sedan vänds till 9-3 i Gabriellas serve. Vid 14-7 i första set är det dags för Annie att serva och serve i helplansformat är hennes melodi och hon drygade ut ledningen till 18-7. Spelet fungerar bra för att ha varit igång hela dagen och laget håller nere misstagen och trycker på i serven. Klara avslutar och servar hem setet vid 18-8 ledning.


I andra set hamnar D damerna under igen med 1-3 innan går ifrån till 8-5. Annie kommer här loss rejält i en servesvit av hoppservar och avgör setet via att serva laget fram till 21-6 ledning. I spelbollarna lyckas man även med anfall från samtliga positioner. Tredje set följer samma mönster där Annie igen skapar en avgörande ledning i sin egen serve via att gå från 11-9 till 24-9.


Jomala bjuder kanske inte på seriens tuffaste motstånd men D damerna gör ändå en bra match då de lyckas spela i det närmaste felfritt i tre set. Innan matchstart hade spelarna varit igång i 8 timmar och att kunna fokusera då visar på bra mental styrka. Alla i laget har del i segern och jobbar på gratisbollarna och visar anfallsvilja frammåt. Carolina är vikarierande passare under söndagen och visar att hon inte släppt den kunskapen ännu. För Gabriella är storformen på väg och hon spelar hela dagen igenom med stor pondus, men det är naturligtvis Annies starka servande som bildar det bestående avtrycket från denna matchen.


Nästa match:
Bromma D – Sollentuna D, lördagen 12 december 9:45 i Forsgrenska