AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar besegrade Falkenberg

Sollentuna besegrade Falkenberg med 3-1 i invigningsmatchen i nya hemmaarenan Satelliten. Det såg ut att bli 3-0, men bollen ville inte riktigt trilla hemmalagets väg i slutet av tredje set. Segersiffrorna blev 3-1 25-19, 25-20, 26-28, 25-21).

Det var Niklas Carlsson och Ryan Sweitzer mot Sollentuna och det höll inte för gästande Falkenberg, var Lars-Göran Erikssons spontana kommentar efter matchen. Sollentuna besegrade klart och rättvist de regerande mästarna med 3-1, men i sanningens namn så borde det varit en 3-0 vinst, för Falkenberg borde egentligen inte ha fått ett set med dagens spel.


Inramningen på matchen kunde inte vara bättre. Ny hall, invigning och feststämning med mycket publik samt en hel del kända volleybollnamn från förr på plats. Ordförande i Kultur- och fritidsnämden i Sollentuna Kommun, Bengt Kullgard, påminde om att volleybollens rötter i Sverige stavas Sollentuna i sitt invigningstal. Nickande instämde publiken, t ex Sussi Granelli, att Sollentuna har en hel del guld i sitt bagage när det det nämndes, men precis som damlagets passare Emily Turner så rätt satte fingret på, så inleddes denna dag en ny tid i Sollentuna. Mycket slit har lagts ner av frivilliga och funktionärer inför denna match, men nu är den här. Arena Satelliten gjorde entré.



Johannes Bångman anfaller


I första set startar och bägge lagen växlar poäng med varandra där Sollentuna leder 8-7 vid första tekniska timeouten. Därefter visar Sollentuna styrka, via bättre block/försvar samt även bättre lagspel och går ifrån till 21-16. Falkenbergs högerspelare Ryan Sweitzer har visserligen startat sin poängskörd och Sollentuna hittar honom inte riktigt i blocket, men han är redan i första set allt för ensam och kan inte själv hålla siffrorna jämna. 25-19 avslutas första set och hemmalaget har varit klart starkare i allt.



Diego mot singelblock


Andra set följer samma mönster men här blockar Sollentuna Ryan bättre och Albin Eriksson börjar få igång anfallet ordentligt. Falkenberg får även i  detta set finna sig i att se sig frånåkta efter andra tekniska timeouten. Sollentuna avslutar de bägge seten starkt och är fram tills här bättre än Falkenberg på de viktiga bollarna.


Inför tredje set blir det en lite längre paus med uppvisning från de duktiga Sollentunagymnasterna och Falkenberg får då chansen att korrigera taktiken i omklädningsrummet. Det svårspelade tredjesetet blir just så svårspelat som myterna säger och vid 10-11 lyckas Falkenberg dra ifrån till 13-17. Mot ett lag som Falkenberg betyder det egentligen att setet är slut, men Sollentunas herrar är ett annat lag i år och återtar kommandot och går ikapp och förbi till 21-20. Matchen borde stängas här men tyvärr händer inte det. Mattias Andersson har en straffspark men får en liten snedträff och på de avslutande bollarna därefter gör Sollentuna lite för många egna misstag, så som nätberöring och missade servar, och Falkenberg vinner med 26-28 efter att ha haft 3 setbollar.



Albin Eriksson sätter en av sina 12 poäng


I fjärdeset är ordningen återställd och när man fått tag på Ryan Sweitzer har Sollentuna inga problem att hålla undan och regerande Svenska Mästarna tvingas på knä med 25-21.


Lars-Göran Erikssons, herrlagets coach, komenterar matchen:


– Vi håller ner våra misstag idag och det kommer man långt på. Det finns marginal att ta av men idag det räcker för att stoppa Niklas och Ryan, dvs Falkenberg. Falkenberg kan bättre och kommer att spela bättre, men vi har mer att ge också, var så säker.


– Diego var mycket bra idag, men roligast var att se Albin Eriksson ta för sig så mycket samt ha en härlig inställning. Trots hans ringa ålder bekommer inte invigningsaktiviterterna alls honom utan han spelar bara på. Kul!


– Arena Satelliten är en läcker hall för volleyboll med härligt ljus, bra takhöjd och idag fylld med massor av publik. Hatten av till Sollentuna Kommun för detta.


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377070


Lars-Göran fortsätter om morgondagen:


– Imorgon är det match igen borta mot Habo. Det gäller att verkligen ladda om för fullt för Habo är långt bättre än vad tabellen visar. Vi måste gå för fullt, köra för fullt, jag helt enkelt ge allt för att vinna mot Habo. Vi har chansen till en clean sweep under hösten och det är ett mål att gå efter.


Nästa match:
Habo – Sollentuna, söndag 6 december, Habo Sporthall kl 16:00



Lagkapten, Johannes Bångman, vrålar ut segerglädjen!