AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer tar emot Örebro i ny hemmahall på söndag

Ett stort test väntar Sollentunas damlag nu på söndag då man tar emot Örebro och samtidigt begår sin debut i nya hemmaarenan Satelliten. De bägge lagen ligger förnärvarande 3:a och 4:a i elitserien vilket gör att det bjuds på två toppmatcher under invigningshelgen. Med en Grand Prix plats på spel och spänningen av en ny sporthall har matchen mot Örebro ingridienserna till att kunna bli något extra, säger damlagets coach, Dave Egan.

För Sollentunas damer så började säsongen lite svajjigt med en 3-2 vinst hemma mot Gislaved och den överraskande bortaförlusten 2-3 mot Hylte/Halmstad. Därefter har det gått bättre för damerna och man har inför söndagen 5-1 i matcher. Senast bortaslog man Lindesberg med 3-2.


Efter att Örebro startade säsongen med fyra segrar så har det gått lite tyngre och laget har två raka förluster därefter. Örebros styrka ligger i deras längd och lagets balans. Bland deras unga spelare finns hela fyra st som är 185 cm långa eller längre. Sollentuna har ingen som är längre än 185 cm och i poängligan har Örebro fyra spelare med bland topp 20 placeringar mot Sollentunas 3 st. Unga estniskan Julija Mönnakmäe leder Örebros anfallsspel och hon har imponerat så här långt under säsongen.


I hemmalaget skall publiken naturligtvis titta lite extra på nr 7, Sara Mild, som har varit i ledningen i poängligan i ett par omgångar nu. I senaste matchen mot Lindesberg tog Sara hela 26 poäng. På 9:e plats i poängligan ligger Emma Berglund-Lindgren som hittills i år visat sig vålla motståndarna stora problem.


Så här säger Emily Turner, passare i damlaget, om att nu spela hemmamatcherna i nya hallen:


– Det är roligt att kommunen vill satsa på idrotten. Nu har elitlagen två fina anläggningar att träna i. Det är givetvis tråkigt att lämna sporthallen med all volleybollhistoria, men det är spännande och motiverandde att få vara delaktig och skapa ny historia i Satelliten.


Matchstart:
Sollentuna – Örebro, söndag 6 december kl 17:00 i Sollentunas nya sporthall Satelliten.


Mer om Satelliten och invigningen:
http://www.sollentuna.se/Aktuellt/Nyheter/Nyheter/Se–gora/Valkommen-till-Arena-Satelliten/