AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tidig seriefinal för Sollentunas herrar i nya hemmahallen

Elitseriens två hittills obesegrade lag, Sollentuna och Falkenberg, möts under invigningen av Sollentuna kommuns nya hall, Satelliten, för att göra upp om segern i vad som kan beskrivas som en tidig seriefinal. Falkenberg ligger med en match mindra spelad 2:a i tabellen och har inte tappat poäng. Sollentuna leder tabellen, men tappade en poäng i 3-2 vinsten mot Linköping tidigare i höst. Matchen spelas som del av invigningscermonin vilket ger möjlighet till extra stämning och mycket publik.

Trots att bägge lagen har lite skador i sin trupp så har både Sollentuna och Falkenberg lyckats prestera under hösten och är obesegrade. Sollentuna har 18-3 i setskillnad och Falkenberg 15-2, vilket vittnar om att det är svårslagna lag. För bägge lagen blir matchen en ordentlig värdemätare var de står i årets elitserie för herrarna. Det är en viktig match för bägge lagen för att behålla serieledningen och för att skaffa sig bästa möjliga utgångsläge inför trettonhelgens Gran Prix turnering. För publiken är det en jättechans till att se en av höstens bättre volleybollmatcher.


Sollentuna kommer till spel utan landslagsspelaren Martin Yngerskog och Peter Wallman men har 13 spelare friska, dvs mer än fullt lag. Både Martin och Peter fortsätter vila pga sina skador och gör inte comeback i denna match. Johannes Bångman har legat i toppen på poängligan och kommer naturligtvis att vara en sevärdhet tillsammans med brasilianske Diego da Gama Felicissimo och kanske elitseriens bäste passare, Dave Egan.


Falkenberg, regerande Svenska Mästare, är det stora kollektivet som alltid lyckas ha bra spelare på alla positioner, trots att enskilda spelare kan vara borta. De är svåra att möta då de har vanan att alltid spela bra och är tack vare det alltid snabba på att ta sig ur svackor i seten. Falkenbergs nye högerspiker, Ryan Sweitzer, får mest pass och gör mest poäng hos Hallänningarna och ligger därför också högt upp i poängligan. Han är en sevärdhet i årets elitserie och att få stopp på honom är en av nyckelfaktorerna till seger för Sollentuna.


Lars-Göran Eriksson, headcoach i herrlaget, kommenterar nya hallen Satelliten och hur han ser på matchen:


– Jättekul att spela i nya hallen och vi hoppas på ordentligt publikstöd. Nya hallen kan inte ligga mer i centrum av Sollentuna och det är lättare för ny publik att hitta till vår sport och våra matcher. 


– För oss gäller det som vanligt att vårt spel, dvs inte bara våra spelare, fungerar. De som går in på banan måste hålla sig till den typen av spel som vi tränat in och inte falla ut från mönstret. Lyckas vi med det och får igång det härliga GO vi har i laget denna säsong, ja då blir det en match kan jag lova. Speciellt gäller det vårt snabba anfallsspel vilket givit oss segrarna hittills.


– Publiken bör hålla koll på Johannes Bångman i Sollentuna, för det är inte en slump att han ligger med i toppen på poängligan.


Matchstart:
Sollentuna – Falkenberg, lördag 5 december kl 15:00 i Sollentunas nya sporthall Satelliten.


Mer om Satelliten och invigningen:
http://www.sollentuna.se/Aktuellt/Nyheter/Nyheter/Se–gora/Valkommen-till-Arena-Satelliten/