AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Snabb seger för Sollentunas herrar mot Hylte

Sollentunas herrlag vann enkelt borta mot Hylte i en match som var över på dryga timmen. Efter en inledning som var jämn rent poängmässigt tog matchen slut redan i början på andra set då Hylte visade sig vara numret för små denna dag. Segersiffrorna blev 3-0 (25-23, 25-15, 25-14).

Hylte har ett ungt lag som har stor potential och med framtiden framför sig, men i söndagens match var de långt ifrån ens nära att kunna rubba gästande Sollentuna.


I inledningen på matchen följdes lagen åt poängmässigt och skapade en jämn bild resultatmässigt. Sollentuna har 9 misstag fram till 13-13 och följer så långt inte dagens taktik fullt ut, men när detta justeras så drar laget ifrån och skaffar sig setbollar vid 24-21. Hylte chansar lite i detta läge, vilket lönar sig, och Sollentuna sätter inte setbollen förens vid 24-23.


I andra set så spelar Sollentuna mycket bättre och håller nere de egna misstagen samt spelar även stabilt block/försvar. Hylte har stora problem i sitt servemottag och Sollentuna drar ifrån hela tiden. Till slut blir det hela 25-14. I tredje set dominerar Sollentuna fullständigt och leder med 19-8 och har massor med matchbollar vid 24-10. Sollentuna har lite problem att sätta punkt för matchen och Hylte hyffsar siffrorna till 25-14 innan matchen är slut.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Det var en lång resa för en match som inte gav oss några egentliga besked om vart vi står i årets elitserie. Hylte vek ner sig i början av andra set och vi kunde köra över dem lite för lätt för att det skall vara bra för oss. Vi har ett rutinerat lag och det hade inte Hylte, det var största skillnaden i denna matchen. Alla i laget har del i vinsten denna kväll och det är skönt att se att vi håller uppe spelet när vi gör de byten vi gör.


Lars-Göran fortsätter:


– Nu väntar Falkenberg nästa helg och vi har inte fått en riktig värdemätare på var vi står. Falkenbergsmatchen blir lite av höstens match för oss och som dessutom spelas i nya hemmaarenan, Satelliten.


Bästa poängplockare i matchen:
Diego da Gama Felicissimo 12 p, Johannes Bångman 11 p


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377057


Nästa match:
Sollentuna – Falkenberg, 5 december kl 15:00 i Satelliten Sollentuna