AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar vinner hemma mot Södertelge B

Sollentunas C herrar vinner hemma i Division 2 Södra Svealand mot Södertelge B med 3-1 (25-17, 14-25, 25-18, 25-14). Matchen blev en aning ryckig då C herrarna vann ganska enkelt första set och därefter tog allt för lätt i andra, som man förlorade därför, innan man i tredje set hittade sitt spel igen. Via vinsten positionerar man sig i mitten av serietabellen.

Gästande Södertelge B var nästintill sena till A-hallen och kom sedan precis till inspike med enbart 6 spelare, vilket än mer spred en lite konstig stämning över inspiken. Första set startar dessutom med ett 15-4 övertag där det största rycket kommer under Axels serverunda där går från 5-3 till 12-3. Siffrorna blir sen till 19-8 och allt går lekande lätt för hemmalaget, vilket leder till att C laget redan i slutet på första set drar ner på gasen lite och setet vinns “bara” med 25-17.


I andra set startar Sollentuna illa då man trodde att det inte skulle bli något motstånd även i detta set. Vid 1-5 när man egentligen borde börja jobba ordentligt gör man precis tvärt om och låter motståndarna gå ifrån till 2-11. Setet är i princip redan förlorat då avståndet är för stort och det blir bara en transportsträcka i väntan på tredje set.


När tredje set startar tar man ledningen med 6-3 och tror nog innerst inne att allt är på spår igen, men Södertelge kommer i kapp vid 10-10 och leder till och med vid 15-14 innan C-laget börjar kämpa ordentligt och går om och stänger setet med 25-18. I fjärde set så går C-laget ifrån till 9-4 i Johans serve. I Carstens serve blir ledningen 19-10 och matchen närmar sig sitt slut. På första matchbollen 24-13 satsar Axel igen allt på serven för att få avgöra med en hoppserve, men det blir Calle som får sätta matchbollen via att slå block ut vid 24-14.


Ser man till matchen som helhet så har Sollentunas C-lag både två och tre nivåer till i sitt spel, för det var inte någon stor uppvisning denna kväll. Man har svårt att hålla skärpan på alla bollar när man känner av det övertag man hade i denna match. Blockspelet har ett par nivåer till. Det finns ljusglimtar också att ta med sig, som t ex Niclas som sätter ett par stänkare från mitten. Johan och Calle spelar stabilt på vänsterkanten och sätter välbehövliga poäng. Axel skall även ha plus i protokollet för ett förtjänstfullt och troget arbete i mitten hittills denna säsong. Dagens starkast lysande stjärna var dock Carsten som tog mest poäng från sin högerkant samt även tog ett stort ansvar i försvarsarbete – allt med tysk precision.


Nu har C herrarna 3-4 i matcher och ligger i mitten av tabellen, men ser man till förlusterna så känns det som om den positionen bör kunna förbättras i returmötena som kommer. Nästa match är borta mot Team Valla B den 17 december, vilket blir en tuff uppgift men samtidigt en kul match.