AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer vann med 3-0 mot RIG Falköping

Det har varit svårt att ta 3 poöng i varje match i årets elitserie för damer och det var inget undantag i Söndagens match mot RIG Falköping. Det som i början av matchen såg ut att bli en enkel och snabb seger utvecklades i två av seten till en riktigt tajt och jämn match, men tillslut vann Sollentunas damer med 3-0 (25-23, 25-15, 25-23)

Trots ett stor ledning tidigt i första set, bla skapat av bra servande av Johanna Falk och Emma Berglund-Lindgren, så blev det riktigt jämnt mot slutet. Ett block av Lovisa Bergh gav till slut Sollentuna setvinsten med 25-23, men känslan efteråt var att setvinsten hade skett med en hel del tur. I centrum i första setet stod annars Falköpings stora center, Cecilia Hall, som visade prov på fint blockspel och gjorde bl a två ordentliga block på elitseriens ledare av poängligan, Sara Mild.


I andra set hade Sollentuna bättre kontroll och styrde också händelserna framme vid nät bättre, vilket medförde en komfortabel setvinst med 25-15. I Sollentuna så spelade alla tre centrarna och det hjälpte att stabilisera det egna blockspelet.


I det tredje setet så lyckades inte hemmalaget hålla i samma fokus samtidigt som Elin Hoszek kom igång ordentligt på vänsterkanten. När sedan Cecilia Hall fortsatte att blocka bra blev det lite tufft för Sollentuna. Men damlagets större erfarenhet tog överhanden i slutet där Cissi Skoog hade stabilt servemottag och Sara Mild prov på tunga, svårstoppade anfall.


Nästa match är en repris på finalen i Svenska Cupen där Sollentuna och Lindesberg möts igen. Senast för två veckor sedan blev det en tight 3-setare och nu har Sollentuna inställt på revansch.