AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Femte raka segern för Sollentunas herrar

Sollentunas herrlag tog mycket riktigt sin femte raka seger av fem möjliga i elitserien, men det var säsongens svagaste insats mot ett icke ordinarie RIG Falköping. Från Sollentunas håll sjönk gradvis tempot i matchen medans misstagen ökade vilket ledde till ett tappat tredjeset. Slutsiffrorna blev 3-1 (25-13, 25-17, 23-25, 25-18).
foto: Olsin Sportfoto/Tage Olsin

Matchen började lite försiktigt men vid ställningen 4-4 i första set som Sollentuna trampade gasen i botten och drog ifrån ordentligt. Gästande RIG gjorde vad de kunde men Sollentuna var större, starkare och snabbare. Fram till 17-8 hade Falköping problem med att få över bollen utan att den fastnade i block.


Andra set startar men skillnaden i detta set är att rycket kommer lite senare och att det inte blir lika stort. Skärpan i Sollentunas spel mattas av lite och de egna misstagen skjuter i höjden oroväckande, men setet vinns ändå med komfortabla 25-17. I tredje set fungerar inte hemmalagets spel alls och gästerna inte bara hänger med utan lyckas även vinna setet med minsta möjliga marginal. Läget inför fjärdesetet blev lite spänt då det nu stod eventuell poängförlust på spel, men herrlaget tar sig i kragen och ser till att Falköping får nöja síg med ett vunnet set.


I Falköping är Erik Sundberg och Staffan Blomgren bäst i anfallet denna kväll med 7 respektive 8 poäng. Priset till bäste spelaren går dock rättvist till liberon Anton Eriksson i Falköping och till Johannes Bångman i Sollentuna.



Mattias Andersson och Johannes Bångman blockar
foto: Olsin Sportfoto/Tage Olsin


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Första set blir godkänt från 4-4 och framåt och i det lilla rycket i andra spelar vi också ok, men i övrigt underpresterar vi ordentligt i den här matchen mot ett Falköping som dessutom saknar ett par spelare som borde varit på plan. Vi gör så mycket egna misstag att mitt anteckningsblock tog slut. Officiella statistiken säger 43 poäng till Falköping på våra misstag, men jag har fler än så. Sen gör vi misstag under spel som inte är poängavgörande. Vi skall inte ha så stora problem och föll tyvärr tillbaka lite i det spel vi hade förra säsongen och det spelet hade jag hoppats vi lämnat bakom oss för gott.


Lars-Göran fortsätter:


– Nu har vi Hylte borta på söndag i nästa match och får se till att snabbt glömma Falköpingsmatchen. Mot Hylte krävs att vi hittar tillbaks till vår ordinarie nivå som vi haft denna säsong annars står säsongens första förlust och väntar runt hörnet.


Nästa match:
Hylte – Sollentuna, söndag 29 november kl 17:00 i Örnahallen i Hyltebruk