Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer vinner säkert mot Stockholms Vingar C

Sollentunas D damer vann säkert mot Stockholms Vingar C i division 3 Norra Stockholm tidigt på söndagskvällen. Det var aldrig någon större nerv i matchen och att D damerna skulle ta hem segern och 3 poäng var ganska givet redan efter ett par bollar i första set. Slutresultatet blev 3-0 (25-11, 25-22, 25-12).

Matchen som skulle spelas i Forsgrenska 17:45 blev 30 minuter försenad pga att matchen innan drog ut på tiden. Väntan hanterade laget bra och satte igång med den inlärda uppvärmningsproceduren i lagom tid inför match.

När första set startar så går Sollentuna ifrån till 8-2 ledning ganska tidigt och vid 16-4 så är setet i princip redan över. Målsättningen var att ha bra kommunikation, ta rätt positioner samt inte släppa en gratisboll i onödan och det klarar tjejerna riktigt bra. Fast med den stora ledningen är det svårt med fokus i spelet hela vägen och motståndarna får ett par enkla poäng vid 22-8 och setet vinns med 25-11.

I andra set byter laget spelsystem och flyttar runt spelare på lite nya positioner, vilket gör att det blir en match i matchen att hela tiden tänka på var man står och vilken roll varje spelare har just nu. Resultatet blir visserligen lidande av detta då tjejerna på plan hela tiden tvingas lösa ovana och nya situationer. Stockholms Vingar leder faktiskt med 19-18 innan D laget kan koppla greppet och ta hem andra set med 25-22.

Till tredje set spelar laget med en mer beprövad uppställning, men Vingar C krigar på och bollarna kommer tillbaka på olika sätt, vilket gör att Sollentuna måste anstränga sig för att vinna varje boll. Man leder med 11-9 och vid ledning 15-12 går matchens gigant, Annie, ner för att serva. I Annies serve vinner Sollentuna 10 raka poäng och matchen är över på 59 minuter.

Annie – matchens lirare

Matcher där ena laget har ett påtagligt kompetensövertag är aldrig helt lätta att spela, men D laget gör det bra denna afton rätt igenom. Det är få bollar som man missar under spel och laget har förbättrat skickligheten i att komma till anfall på varje boll. Sandra visar upp prov på spelförståelse hur svåra situationer enkelt löses och Sophie offrar sig som vanligt för att se till att bollen finns i luften. Det som bitvis fungerar mindre bra i denna match är serven, vilken speciellt i inledningen på tredje set sitter lite för många gånger i nät. Annie dominerar matchen igenom såväl i bakplan, framme vid nät samt även från serveposition. Ett extra plus delas ut till Alice, som på kort varsel hoppade in och gjorde debut i D laget och seriespelet. Alice stod för några snygga blockpoäng samt två servess i tredjeset.

Nästa match:
Sollentuna D – Jomala B, söndagen 6 december 17:00 i Sollentuna sporthall, B-hallen