Tung förlust för Sollentunas C herrar

Det blev ytterligare en tung förlust för Sollentunas C herrar i Division 2 Södra Svealand. Tidigt på söndagsmorgonen spelade man borta i Solnahallen mot serieledande Solna och trots att man är med och hotar Solna i första och tredje set så blir det en 0-3 fölust med siffrorna 22-25, 13-25, 22-25.

Till skillnad mot senaste matchen så mönstrade C herrarna så gott som fullt lag till bortamatchen, vilket skulle behövas om man skulle rå på serieledande Solna, som hittills inte förlorat ett set i serien. Solna var en motståndare som man hade koll på från de tuffa matcherna förra säsongen och de spelade precis som förväntat också.

I första set tar Sollentuna en 4-2 ledning som sen tappas till 8-12 och som rinner iväg till 13-17. Lagets stora problem var att få tag på gratisbollarna och ta ansvar på droppbollarna. Anfallsmässigt fungerade det bättre, trots en del egna misstag. Vid underläge 15-20 tar Johan 2 poäng samtidigt som Solna gör två egna misstag och när Carsten river in en backspike så står det 20-20 och C laget är med i setet igen. Därefter spelar nätet ett spratt där det först blir en nätrullare in för Solna och en ut för Sollentuna. Johan bränner ett och sätter ett anfall och det står 21-23, men på nästa anfall gör Solna ett klockrent block och skaffar sig setbollar där de vinner setet med 25-22.

Till andra set kommer laget överrens om att jobba hårdare i försvaret med dropp- och gratisbollarna, men tyvärr fungerar det inte rent praktiskt och Solna går ifrån till 4-11 och 9-18. Efter Solnas tidiga övertag blir andra set en ren transportsträcka mot tredjeset där Sollentuna uppträder lite för uppgivet.

Sollentuna C herrar

I tredjeset blir det bättre spel där Solna tar ledningen två gånger, 4-1 och 11-7, men där Sollentuna hela tiden går ifatt och vid ledning 16-14 tvingas Solna ta timeout. Det är lite omvänt mot första set, för nu är det bättre försvarspel medans effektiviteten i anfallet sjunkit. Hemmalaget har även mattas av och ser kanske aningen trötta ut. Efter timeouten kommer Solna ut som ett nytt lag och går upp i ledningen 19-17. C laget vill inte ge sig och krigar ifatt sig till 22-22. Man har även ett utmärkt läge att ta initiativet då man stoppar Solnas side out i block och går till motanfall, men smashen sitter tyvärr på fel sida linjen och det blir 22-23. Ett halvt servess senare och Solna har matchbollar som via en ny smash precis på fel sida linjen i side outen gör att matchen tog slut.

Besvikelsen var stor i laget efter matchen, framför allt med att det klickat så med försvarspositionerna i de två första seten samt att man inte lyckas förvalta 20-20 i första set samt 22-22 i tredje set på ett bättre sätt. Nu ligger laget på undre halvan i tabellen när knappt halva serien är spelad. Får laget ihop försvarsspelet bättre bör man kunna förbättra sin placering.