AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna herrar och damer tar emot RIG Falköping

På söndag kommer RIG Falköping upp till Sollentuna sporthall för ett dubbelmöte i elitserien, då RIG i år har lag både i herrarnas och damernas elitserie. Herrmatchen blir lite speciell, då RIG:s lag innehåller tre Sollentunaspelare som studerar på volleybollgymnasiet. För Sollentunas damer blir det 9 dagen i rad där spelarna är i gång vilket kommer kräva en del mentalt av dem. Damernas match innehåller även den ett speciellt moment då systrarna Anna och Sofia Harlin ställs mot varandra.

Först ut är dammatchen kl 14:30. RIG Falköping inledde med elitserien med en 3-2 vinst hemma mot Elverket men har därefter förlorat 3 matcher i följd, men där förlustmatchen mot Lindesberg gick till skiljeset. RIG leds av den duktiga passaren Katarina Persson, men i damernas poängliga så ligger Elin Hoszek och Sofia Harlin högst upp med en 9:e samt en 14:e plats och det är dessa två spelare på vänsterkanten som Sollentuna måste ha kontroll på.


Sollentunas damer har varit igång 9 dagar i rad, inräknat träningar, Svenska Cupen samt den lyckosamma onsdagsmatchen mot Elverket borta och vilodagen på lördag var mycket välkommen. Söndagsmatchen betyder mer än bara 3 poäng då den även är viktig för att kunna vara med i fightas om en Grand Prix plats.


RIG Falköpings herrlag inledde elitserien med en riktig högoddsare i volleyboll Sverige, där de besegrade Örkelljunga som av många innan serien startade tippats som ett möjligt finallag. Därefter har laget fått bekänna färg ordentligt och trots att de spelat bra och bjudit hårt motstånd, så har det inte blivit någon mer vinst sen dess. Innan säsongen startade fanns det spekulation i att RIG skulle bli “slagpåsar” i elitserien, men de inledande matcherna har visat att underskattning är livsfarligt och att dessa killar tar hela handen om de får lillfingret, trots sin ringa ålder.


Herrmatchen har även den ett syskonpar i de olika lagen. Albin Eriksson spelar sin andra säsong i Sollentuna och i RIG Falköping spelar lillebror Anton libero. Bland Falköpingsspelarna är det Erik Sundberg som ligger högst upp i poängligan följt av Hampus Randén (9:e och 13:e plats). Sollentuna har tre stycken egna killar med i RIG-laget; Andreas Eriksson, Staffan Blomgren och Andreas Grundstedt. Dessa killar ingår i Sollentunas framgångsrika årskull -92 som vunnit guld i U17-SM, silver i U19-SM, samt JSM-guld tillsammans med lagkamraten i Sollentuna, Calle Ljung. Nu står de, liksom Anna och Sofia Harlin, på var sin sida nätet. Andreas Eriksson ligger högst upp i poängligan av dessa killar på en 17:e plats.


Sollentunas herrlag genomförde en lite kortare träning på fredagskvällen. Läget i laget är det samma som inför Vingåkermatchen, vilket betyder att det är samma spelare som kommer till start. Fokus inför matchen är precis lika stort, eller kanske till och med större, som det brukar vara i elitseriematcher.


Lars-Göran Erikssons kommenar inför matchen:


– Vi vill vinna och underskattar definitivt inte motståndet. Den spelare i laget som bara ställer in skorna på söndag gör något dumt, det kan jag lova!