AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner en kontrollerad bortavinst

Sollentunas herrlag vann en kontrollerad bortavinst på torsdagskvällen mot Vingåker. Trots en dålig start i första set så var Sollentuna aldrig i fara och till slut blev vinsten ganska klar med siffrorna 3-0 (25-18, 25-15, 25-18).

Matchen startade väldigt illa för Sollentuna med ett par dåliga servemottag vilket gav ett 0-3 underläge. En del av planen för aftonen var att hålla huvudet kallt oavsett vad som hände, och tack och lov gjorde laget det också. Ett snabb side out följdes upp med bra blockeringsspel av Diego och Peter Jonsson som förde Sollentuna upp i en 4-3 ledning. Resten av första set var lugnare och herrlaget kontrollerade Vingåkers side out med stabilt block och höll sin sin egen side out prickfritt.
Tobias Eriksson tog gett par poäng och höll avståndet nere, med Sollentuna satt ordentligt i förarsätet.


Andra set var likt det första och Sollentuna tog en tidig ledning och lyckades bygga vidare på det varefter setet fortlöpte. Höjdpunkten i setet var ett hårt avslut av Lucas Lötbom. Det var andra gången denna säsong som Lucas var på plan, men hans egna ord var “det var första gången jag rörde bollen!”.


Vingåker är alltid starka på hemmaplan och den stora publiken hjälpte hemma laget hitta nytt liv i starten på tredje set. Stabila spel var nyckelfaktorn till att hålla Vingåker i schack och Sollentuna lyckades sätta chanserna de hade.


Matchen slutade på ett rolig sätt för Sollentuna då lagets yngsta spelare, Calle Ljung, i sin elitseriepremiär blev inbytt i matchen vid 23-18. Hans första anfall gav laget matchboll, med lite hjälp av nätkanten, och han avslutade matchen men ett distinkt anfall i blocket och ut.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Vårt stabila spel visar sig vara skillnaden denna dag då Vingåker samtidigt inte hade en av sina bästa dagar.
Även om vi kan förbättra vårt eget servande samt förbättra stabiliteten ytterligare, så gjorde vi ett bra jobb ikväll när bollen var på vår sida. Vi hade bara 5 eller 6 anfallsmissar i hela matchen och när vi har den effektiviteten kommer det bli tufft att slå oss.

Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377051


Nästa match:
Sollentuna – RIG Falköping, söndagen 22 november kl 17:00 i Sollentuna sporthall