AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Klassiskt Stockholmsderby för Sollentunas damer

På onsdagskvällen spelas ett klassiskt Stockholmsderby i elitserien för damer, då Sollentuna och Elverket/Vallentuna återigen möts. Dessa derbyn innehåller allt som oftast en försmak av slutspelet med stämning och bra spel. Bägge lagen spelade i Svenska Cupen i helgen och båda är garanterat sugna på att visa de har mer att ge.

Förra säsongen blev det 1-1 i matcher i grundserien, där Sollentuna öppnade med en 3-1 vinst på bortaplan på hösten, men förlorade 2-3 på hemmaplan på våren med 14-16 i skiljeset. Som alla Sollentunasupportrar minns så åkte sedan damerna ut med 3-0 i matcher i kvartsfinalen mot just Elverket, efter att ha förlorat första kvartsfinalen med 13-15 i skiljeset på bortaplan. En mycket tuff förlust visade sig.


Nu är det ny säsong med nya lag, där Sollentuna mönstrar ett nytt ungt lag som mer och mer börjar hitta sitt spel. Vallentuna hade en stormig försäsong och har en trupp bestående av spelare som varit med ett tag, där vissa slutat och gjort comback för i år. Laguppställningen varierar sig kraftigt från match till match, men till derbyt kan man säkert räkna med att alla Vallentunaspelarna garanterat vill vara med och att de ställer upp med starkast möjliga lag. Oturligt nog så försvann Adela Ghizila i och med sin knäskada i Svenska Cupen. Adela har varit Vallentunas starkaste anfallsvapen så här långt och kommer vara saknad hos motståndaren. Anna Klockar och Mia Arnborg kommer nu att vara de två anfallarna som Sollentuna måste se upp med. De är elitserieveteraner som vet hur man gör poäng och det kommer att krävas en stabil laginsats från Sollentuna för att ha dem under kontroll.


För Sollentuna så är derbymatcherna något man ser fram emot extra mycket i vanliga fall och speciellt kanske just denna gång. Pga två långa, tuffa matcher i Svenska Cupen i helgen så har damlaget haft ett lättare samt ett kort och intensivt träningspass inför matchen. Laget både ser och känns starka ut och är, med Dave Egans egna, ord “battle ready”.


Dave Egan, damlagets huudtränare, inför matchen:


– As always winning the serve/receive game will be key for us. When we’re controlling the first touch well and giving our setters time to make decisions our offense looks strong. We run into a little trouble when we’re forced to play slower, so our focus will be on our ball control.


Matchen spelas:
Elverket – Sollentuna  onsdag 18 november 19:00 i Tellushallen, Vallentuna
följ matchen på www.volleyboll.se/hotline


Läs vad Vallentuna skriver inför matchen:
http://www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=406838