AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar möter tuff motståndare på bortaplan

Elitserien i volleyboll fortsätter efter uppehållet för finalspelet i Svenska Cupen och Sollentunas herrar spelar på torsdag borta mot Vingåker. Just Vingåker har blivit lite av ett spöke för Sollentuna där man bara vunnit en av sju matcher på de senaste två säsongerna, men nu är är dags att vända den trenden och förhoppningsvis ta fjärde raka segern i årets elitserie.

Säsongen 07/08 möttes Sollentuna och Vingåker fyra gånger, varav en i Svenska Cupen och en i Grand Prix, och det blev 3-1 i matcher till Vingåker. Sollentuna vann bara den betydelselösa matchen om tredjeplatsen i Grand Prix och förlorade de övriga.


Säsongen 08/09 mötte lagen varandra tre gånger, med start i Svenska Cupen och därefter hemma/borta i elitseriens grundserie. I samtliga matcher vann Vingåker. Visserligen krävdes det fem set i två av matcherna samt att i den sista matchen borta mot Vingåker så var Sollentunas passare, Sebastian Thylander, sjuk.


Trots en bra start på årets elitserie så är det med andra ord ingen enkel match för Sollentunas herrar som väntar på torsdag. Bägge lagen vill revanschera sig. Vingåker vill visa att 0-3 förlusten i semifinalen i Svenska Cupen mot Habo bara var en plump i protokollet. Sollentuna vill bryta trenden och visa att man kan vinna mot Vingåker.


Herrlaget har haft lite små bekymmer den senaste veckan där Peter Wallman haft känningar i ryggen, Carl Lindesvärd har legat nerbäddad i feber och Martin Yngerskog som fortsätter att vila. Laget åker trots det till bortamatchen med 12 spelare, vilket är ett styrkebesked i sig.


I poängligan ligger Vingåkers spelarna högt placerade, med spikerna Linus Fröberg på femteplats, Jonas Pettersson på åttonde plats, samt centern Len Croner på 11:e plats. Denna trio måste Sollentuna ha koll på och hindra dem från att fortsätta avancera i poängligan.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, inför matchen:


– Det blir som vanligt riktigt tufft att möta Vingåker borta och det blir riktigt tufft att försöka vinna. De kommer att vara rejält taggade efter förlusten i Svenska Cupen. Vi kan varandras spel, men frågan är om vi i år inte har en liten fördel och kan dem bättre än de kan oss, speciellt med Dave Egan nu i Sollentuna. Det handlar som vanligt om att vi måste få igång vårt eget spel.


Matchen spelas:
Vingåker – Sollentuna, torsdag 19 november kl 19:00 i Vidåkershallen, Vingåker
följ matchen på www.volleyboll.se/hotline


Läs vad Vingåker skriver inför matchen:
http://www.vvk.nu/Nyheter/toppmöte.html