AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer föll i finalen av Svenska Cupen

Det blev inte tredje gången i rad för Sollentunas damer i Svenska Cupen. I sin tredje final så föll Sollentuna mot Lindesberg i tre raka set. Slutsiffrorna blev 0-3 (25-27, 22-25, 23-25).

Det blev en väldigt tät final hela matchen igenom och lagen hade sina chanser att säkra segern. Sollentuna hade bra servetryck i större delen av matchen och det hjälpte laget att skapa möjligheter att ta poäng i transitionspelet. Om damlaget hade lyckats dra fördel av ett par av dessa chanser hade matchen kunnat svänga till Sollentunas favör.


Emma Berglund-Lindgren spelade mycket bra, både offensivt och defensivt, och blev välförtjänt vald till bäste spelare i Sollentuna. Att ha henne som ett säkert anfallsvapen kommer att hjälpa laget när motståndarna börjar prioritera att stoppa Sara Mild.


Dave Egan, damlagets headcoach, om förlusten:


– Det var inte mycket som skiljde idag och det var små marginaler i varje set, men det är bara att gratulera Lindesberg till segern.


– Nu blickar vi framåt mot elitserien igen. Vi har två träningar och massor att göra innan bortamatchen mot Elverket på onsdag. Derbyn mot Elverket är alltid tuffa och Elverket är säkert revanschsugna efter semifinalförlusten i Svenska Cupen.