Sollentunas D damer föll i svängig femsetare

I Division 3 Norra Stockholm tog Sollentunas D damer emot Vallentuna B hemma på söndagseftermiddagen och föll tillslut med 2-3 (18-25, 15-25, 25-15, 25-23, 8-15). Trots resultatet så var det inte en jämn match utan istället var det en match som hade två helt olika skepnader och tyvärr så förlorade D damerna till slut.

I en mycket dåligt belyst B-hall värmde 8 Sollentuna tjejer upp strax efter 13:00 på söndagseftermiddagen. Träningen i fredags hade skett i jeans då man haft spelarmöte och pratat om mål och inställning för säsongen. Kanske hade det varit bättre att köra ett stenhårt träningspass, för redan på uppvärmningen såg Sollentunatjejerna mer än lovligt sömniga ut, tyvärr.


I skuggorna i B-hallen värmde istället 11 tjejjer från den norra grannkommunen upp ordentligt och det var ganska logiskt att de också tog initiativet när matchen startade. Efter en jämn inledning rykte Vallentuna till en 13-7 ledning som de sedan höll hela vägen till setvinst 25-18. Sollentuna spelade inte dåligt men hade problem med servemottag och positionerna i försvaret.


Andra set blev däremot ingen uppryckning och publiken bestående av släkt och vänner hejade för glatta livet och hoppades på ett uppvaknande. Från en ledning 9-6 så tappar man spelet fullständigt och bortalaget tillåts göra som de vill och spelar 19-6 på resterande bollar i setet. I detta läge var det inte mycket som talade till Sollentunas fördel och novembersöndagen kändes extra mörk.


Men, efter ett litet spelarråd inför tredje setet så händer det plötsligt saker. Det blir ett helt annat liv och GO på planen och taktpinnen byter plötsligt sida. Det är ett totalt väderomslag där en D damerna från en 8-6 ledning går ifrån till 14-7 som blir till 19-11. I detta set fungerar servemottaget och anfallet och gästerna får försvara sig mest hela tiden. Setvinsten 25-15 känns rättvist.


I fjärde set blir det ännu bättre spel, bitvis beroende på att Vallentuna helt tappar självförtroendet och undrar vad som händer. Sollentuna leder 11-4 och 16-9 innan det börjar gå lite tyngre. Vid 19-15 är det inte helt borta att gästande lag med lite tur skulle få kontakt, men då öser D damerna på igen och håller ut avståndet till 22-17. Men det smyger sig in nervositet och vips står det 23-23 innan Klara sätter ett centeranfall och Diana avslutar med ett servess.


Med en match som haft så helt olika ansikten i seten var utgången i skiljeset än mer osäkert än vanligt. Tyvärr skiftar initiativet igen och Vallentuna tar ledningen med 4-1. Sollentuna kämpar men gör på tok för många egna misstag för att det skall håla i ett skiljeset. Vid underläge 10-3 är stämningen näst intill lite uppgiven och trots att laget spelar upp sig så blir det igen en 2-3 förlust mot Vallentuna.


Att spela en femsetare och förlora mot Vallentuna B är kanske utifrån sett ett acceptabelt resultat, men det finns ändå en hel del att fundera på och jobba vidare med. En positiv sak kom i alla fall ut ur matchen och det var lagets nya mantra i motgångar, som numer är “Emily ser oss!”.