AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer till final i Svenska Cupen

Sollentunas damer ligger under 0-2 i semifinalen mot Hylte/Halmstad och har två matchbollar emot sig men vänder matchen och vinner med 3-2. Laget tar sig därmed till sin tredje raka final i Svenska Cupen. I finalen väntar Lindesberg som vann en enkel 3-0 seger i sin semifinal mot Elverket.


 

Det blev en väldigt tuff start för Sollentunas damer med Ewa Kalinowska på bästa spelhumör och ett Sollentuna som hela tiden låg steget efter i försvar. Tidiga underlägen i de två första seten blev för tunga och man hade inte möjligheter att gå ikapp. Damerna tappade dock aldrig modet och när försvarsspelet till slut vaknade till liv så började laget spela bättre och bättre.


Emma B-L, Emma Holm och Kristiina höll humöret uppe från bänken och hjälpe till att återvinna initiativet i matchen. I tredje och fjärde set så styrde Sollentuna matchen mer via bra försvarsspel och stabilt servande.


I slutet på fjärde set var det knivskarpt mellan lagen, men trots underläge och två matchollar vid 22-24 så höll laget modet uppe. En snabb side-out reducerade resultatet till 23-24 och ett riktigt viktigt servess via Sara Mild, på hoppserve, reducerade till 24-24. Två bra servar senare och fjärde set var Sollentunas med “big kills” från Kristiina på vänsterkanten.
 
I skiljeset så tog Sollentuna tidigt kontrollen över händelserna och rykte frammåt med Emily Turner som servade tre raka servess.


Dave Egan om dagen och morgondagen:

– Det var trots underläget, en solid lagvinst där hela laget medverkar till den slutliga segern.


– Imorgon möter vi Lindesberg i finalen, som slog Elverket med 3-0 i sin semifinal. Lindesberg leds av det amerikanska proffset Marcie Hampton, som ligger tvåa i poängligan och som tog 20 poäng i semifinalen. Med henne och ukrainskan Nadya Greseva som får de flesta passarna på vänsterkanten, kommer vi att behöva täta till blocken på vår högerkant ordentligt samt ha vårt försvar redo för att försvara mot “some big attacks”.