AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget vann i lokalderby i division 2

Sent på lördagseftermiddagen var det Sollentuna derby i division 2 Södra Svealand. Sollentuna mötte Sollentuna och det blev en jämn batalj där det tillslut enbart skiljde 4 bollar totalt. Draget var de som till slut gick segrande ut derbyt, men det var som sagt inte mycket som skiljde. Slutresultatet blev 1-3 (26-28, 25-22, 22-25, 23-25).

Draget kom till spel med sju spelare och det yngre Sollentuna hade ett riktigt manfall. Det saknades 4 ordinare spelare och man kom till spel enbart med sju spelare tillslut, spelande tränare inräknad.


I första set är det yngre, vinröda, killarna som startar bäst och går ifrån till en 12-6, 17-10 ledning innan Draget vaknar. Vi 18-13 hamnar yngre Sollentuna i en svacka och låter draget gå ikapp, men man leder ändå 23-20 och har setbollar vid 24-22, samt ytterligare en vid 25-24. Att första set förloras med 26-28 är milt sagt inte bra, men heder till Draget som vaknade med kniven på strupen.


Även i andra set startar de yngre laget bäst och leder 7-4 och 10-7 men i detta set lyckas man hålla i spelet bättre och drar ifrån till 19-11. Draget knaprar in lite och 20-16 blir till 22-18 och matchen reduceras till 1-1 via 25-22. Skall man se det med de yngres ögon så kändes det helt lugnt och ordningen var återställd. Det borde egentligen stått 2-0. Skall man se det med Draget ögon så fick man lite bakhalt i andra set och raset man fick blev en onödig bjudning till reducering.


I tredje set är det inget lag som drar ifrån, men de yngre anfaller lite mer och oftare, fast Draget visar upp en imponerande försvarskunskap. De står precis rätt i sina defence positioner och säljer sig väldigt dyrt innan de låter någon boll gå i backen. Draget signum, dvs ultrasnabbt centerspel och backspike, firar även triumfer och river upp sår i de yngres försvar. Yngrelaget har ledning 18-17. som blir underläge 19-21 och setet rinner avgörs med små marginaler, men ändock på egna misstag, och Draget tar en 2-1 ledning via 25-22.


I fjärdeset är det jämnt upp till 10 lika då Draget drar ifrån till 15-11 och 17-12. Vid underläge 18-22 för de yngre känns det nära slutet, men de sprattlar till och går ikapp till 23-23 och matchen står och väger. Istället för ett övertag via en kort serve så blir det matchboll till Draget då den korta serven blir alltför kort och sitter i nät. Matchbollen pendlar fram och tillbaka ett par gånger innan en pet/dropp från Draget retligt sitter i plan.


Draget vinner rättvist då de något äldre gentlemännen visade upp ett långt bättre defence och lagspel. De yngre var kanske tyngre i anfall, men Draget såg kontinuerligt till att bollen kom tillbaka. För Draget, som inlett lite tungt i serien, är segern mycket välkommen och blir förhoppningsvis en fortsättning på en segersvit. För de yngre så känns det aningen bittert då man hade tre setbollar i första set samt 23 lika i fjärde. Det blir att bryta ihop och komma igen, men å andra sidan är det heller inte lätt att hålla en kontinuitet då laguppställningarna skiftar så från match till match.