AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer spelar finalspelet i Svenska Cupen i helgen

Sollentunas damlag spelar semifinal i Svenska Cupen på lördag 11:30 mot Hylte/Halmstad. Damerna är regerande mästare i cupen och skall försöka försvara cuptiteln även detta år. Går det som planerat står Sollentuna i final 13:00 på söndagen.

Så här säger Dave Egan, damlagets headcoach, inför helgen:


– Till finalspelet kommer laget både hela, hungriga och med blicken fäst på att ta hem Svenska Cupen för tredje året i rad. Johanna Falk och Emma Holm spelade stabilt i den senaste matchen mot Hylte och jag skulle hålla ögonen på dem, tillsammans med Lovisa Bergh, i mittenspelet från oss.


– Denna vecka har laget tränat hårt på att justera några små problem som vi led av i förra matchn mot Hylte/Halmstad. Enligt statistiken så förlorade vi matchen i serve och servemottaget och vi har lagt mycket energi på att se till att det inte händer igen. Med en starkare serve, liksom den vi visade mot Svedala, kommer vi att skapa en hel del fler möjligheter att ta poäng i transition spelet.


– Som alltid ligger nyckeln i att stoppa Hylte/Halmstad i att stoppa Ewa Kalinowska. Hon innehar för närvarande tredjeplatsen i poängligan och spelade väldigt stabilt mot oss senast (24 kills). Även om Ewa kommer att få mycket uppmärksamhet, så måste vi även ha kontroll på Anna Huttu och Theres Andersson, som även de spelade bra i senaste matchen.