En solid lagvinst för Sollentunas damer

Sollentunas damer vann med 3-0 efter en dryg timmes spel mot gästande Svedala. Bortalaget hade aldrig chans i något set utan det var Sollentuna som hade initiativet från början till slut. Segersiffrorna blev 3-0 (25-18, 25-15, 25-19).

Nyckelfaktorerna inför matchen var att serva tufft hela matchen igenom och hålla uppe tempot i den egna offensiven och i båda fallen lyckades laget utföra dem bra igenom hela matchen. Vi såg en stark insats igen från Sara Mild och Emma Berglund-Lindgren på vänsterkanten, som både levererade några “big kills” och bra servar. Passartrion fick alla speltid och var och en gjorde ett bra jobb i att anfallarna igång med snabba och precisa passar. Liberoen, Cissi Skoog, skötte sig även hon bra, speciellt i andra och tredje set i både servemottag och försvarsarbetet.

Kristiina Raap byttes in i varje set och stärkte laget varje gång. Det kommer att bli roligt att se Kristiina växa och ta mer ansvar allt eftersom hennes axel blir bättre och bättre.Hon har en bra speluppfattning och kommer att en större roll i laget varefter säsongen fortskrider.

Poängbäst i matchen blev Sara Mild med 18 poäng och Emma Berglund-Lindgren tog 15 p.

Dave Egan, damlagets headcoach, om det egna laget:

– Det känns bra att få våra första 3 hela poäng för säsongen och det känns ännu bättre att få utdelning på det vi tränat på de senast två veckorna, för det syntes idag. Motståndet i serien kommer att spela upp sig framöver och vi behöver visa framsteg varje vecka.

Nästa match:

Nästa match för oss blir en returmatchen mot Hylte/Halmstad i semifinalen i Svenska Cupen uppe i Uppsala.

– Jag förväntar mig en hård veckas träning för att därefter vara redo för revansch förlusten senast mot dem, avslutar Dave Egan.