AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer vinner långt hemifrån

Sollentunas D damer spelade sin längsta bortamatch mot Jomala, Åland, under lördagseftermiddagen och vann en snabb seger med 3-0 (25-6, 25-11, 25-13). Resan tur-och-retur tog 14 timmar medans matchen var över på 43 minuter

Sollentunas D damer hade den längsta bortamatchen i serien för Division 3 Norra Stockholm då man på lördagseftermiddagen kl 14:30 skulle spela mot Jomala B på bortaplan. Resan inleddes kl 07:00 i bil från Sollentuna för att hinna med färjan 09:00 från Kapellskär. Väl i Mariehamn kl 12:00 intogs lunch innan resan fortsatte till Vikingahallen i Jomala. Matchen startade 14:30 var färdigspelad 15:19 och efter dusch så väntade båten tillbaka 18:30. Hemma i Sollentuna var laget igen 20:30 på lördagskvällen.



Uppvärmning i Vikingahallen


I första set tar Sollentuna direkt en 6-0 ledning som sedan blir 16-4. Laget spelar stabilt och strävar mest efter att göra så få misstag som möjlligt vilket leder till setvinst 25-6 på 10 minuter. I andra set utmanar laget sig själva och provar en uppställning man aldrig tidigare haft. Inledningsvis tar man lednigen med 7-4 som blir 16-9 och man hittar varandra bättre och spelar så gott som felfritt de resterande bollarna och vinner andra set med 25-10. I sista set är det lite mer avslaget motivationsmässigt och det är inte förens vid 11-7 som D-laget drar ifrån och ser till att avsluta matchen.



laget för dagen
övre raden fr v: Carolina, Klara, Annie, Diana, Gabrielle
undre raden fr v: Emma, Sophie, Emelie, Gabriella, Sandra


Matchen igenom behövde aldrig Sollentuna ta i mer än man behövde och därför nådde aldrig spelet de nivåer som tjejerna besitter. Man jobbade mer med rörelse och kommunikation snarare än att försöka slå hårt. Klara och Gabrielle gick spikers i andra set tillsammans med Sophie på högerkanten och det är kul att se att laget kan disponeras olika och ändå hålla uppe samma spela. Sandra visar sin kapacitet och spelar bra vilken position hon än spelar på.


Nästa söndag väntar returmatchen mot Vallentuna B och då skall man försöka revanschera sig för 2-3 förlusten senast på bortaplan.


Det var en lång dag för laget, men den långa dagen fungerade ändå som härlig teambuilding som avslutades med buffé och kortspel på hemresan. Avslutningsvis ett stort tack till föräldrakvartetten, Peter, Catrin, Åsa och Göran som ställde upp med skjuts, hejjaklack och trevligt sällskap på den längsta bortamatchen!