AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer tar emot Svedala

Sollentunas damlag spelar 3:e omgången av elitserien och tar emot Svedala på hemmaplan. Inledningen har bestått av två femsetsmatcher, där den ena vanns och den andra förlorades. Nu är det kanske lite dags att bekänna färg för damerna och förhoppningsvis lossnar det rejält på söndag för laget. Läs vad Dave Egan, damlagets headcoach, har att säga inför matchen.

Svedala kommer till matchen med ett momentum efter en solid insats i deras senaste match mot Örebro, trots en 2-3 förlust. I deras lag framtonar de unga tvillingparet Lazics, födda så sent som 1994. Båda systrarna har fått mycket speltid så här långt och ser ut att få en stor roll framöver i svensk volleyboll för damer.


Sollentunas damer kommer till matchen med en god fysiskt och psykiskt kondition. Kristiina och hennes axel fortsätter att förbättras och hon kommer att får mer och mer speltid i matcherna framöver.


Vi kan också glädja oss över att det är dags att välkomna Anna Harlin till spel. Hon har varit del i laget sedan tidigt i september, men beroende på regelverket så är detta första matchen som hon är tillgänglig för spel. Anna tillför ytterligare alternativ kring passarpositionen och hon är även van att spela högerspiker.


Dave Egan om matchen:


– En nyckelfaktor för att lyckas komma ur matchen med 3 poäng är att behålla ett aggresivt servetryck genom hela matchen. Lyckas vi med det är halva matchen vunnen. Vi har arbetat hårt på träning de senaste två veckorna med att snabba upp tempot i det offensiva spelet och jag förväntar att vi även kommer att börja ge motståndarnas centrar mängder av problem framöver.


Matchstart
Sollentuna – Svedala, kl 14:00 söndag 8 november i Sollentuna Sporthall