AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar vinner igen

Sollentunas C herrar tog emot Strängnäs hemma på söndagen och vann med 3-1 (18-25, 25-18, 25-14, 25-22) efter säsongens mest imponerande spel. Trots att första set gick förlorat var det aldrig fara på färde och C-laget kunde mala ner motståndet ganska komfortabelt till slut. Efter fyra omgånga ligger laget i mitten av Division 2 Södra Svealand, men barrometern pekar uppåt för gänget

Sollentunas C lag spelade fjärde matchen i serien och äntligen börjar laget nästan ställa upp med fullt manskap. För dagen gjorde ingen mindre än Marcus “Mackan” Forsgren comback som passare, och vilken match han gjorde sedan.


I första set är det lite känna på motståndarna samt hitta varandra som gäller. De egna misstagen är många och från 12-12 så gär gästerna ifrån till 13-17 som blir till 14-20, mest pga just de egna misstagen. Nu är det inte så allvarligt då Mackan behöver ett set på att hitta sina spelare efter nästan två års speluppehåll.



Mackan och laget


Redan i andra set syns det hur matchen kommer gestalta sig och Strängnäs har inget motmedel mot Calle, Carsten och Johans anfall från kanterna. Niclas och Axel, för dagen i mitten, kan de heller inte få fatt på. Man går ifrån till 13-7, 15-9 och har setboll vid 24-16 som efter en servemiss och ett Strängnäsblock blir till setvinst 25-18. I tredje set blommar anfallspelet ut ordentligt och Mackans bollar hittar allt som oftast sin adressat och C-laget drar i från till hela 17-9. Axel har en servesvit på 3 servess i rad och setet stängs med 25-14, vilket är helt rättvisa siffror.



Ett av de få tillfällen Strängnäs gick förbi block


Fjärdesetet startar med en lite för avslappnad inställning och C-laget hamnar i underläge 7-10 men är ifatt till 13-13, vid 14-14 anfaller Carsten på en högerspike och går sedan ner och gör 4 raka servess och ger laget en 19-14 ledning. C-laget spelar ut och har 24-16 men frikopplar för tidigt och sätter inte matchbollen förens vid 24-22.



Sollentuna C herr för dagen
övre raden fr v: Erik, Volker, Carsten, Calle, Johan
undre raden fr v: Axel, Marcus, Niclas


Sammantaget är detta den bästa matchen som Sollentunas C herrar gör för säsongen. Calle, Carsten och Johan är stadiga i servemottaget och nästintill ostoppbara frammåt. Poängbäst är Calle med hela 24p. Niclas och Axel gör ett stabilt jobb i mitten både i block och i anfall. Mackan levererar bollar till anfallare som om han aldrig haft något uppehåll. Kul är även att Erik och Volker debuterar i Sollentunadräkten och gör det med bravur. Volker kliver in och gör en riktigt vacker defence det första han gör och Erik startar med ett servess. Med tanke på att laget ännu inte är så samspelta så bör egentligen inget motståndarlag på sikt kunna känna sig säkra mot C-laget. Team Valla B och Solna leder serien överlägset, men det är å andra sidan långt till mållinjen.


Avlutningsvis måste det kommenteras att Strängnäs är seriens snackis i dubbel bemärkelse. Redan under inspike kommenterades allt och allting, och det fortsatte mest hela tiden. Dagens match balanserar farligt nära gränsen när man som motståndare säger enough is enough, men det är som vanligt bäst att låta de idrottsliga resultaten tala först.