Bra spel i två set räckte inte för Sollentunas D damer

Sollentunas D damer spelade bortamatch mot Vallentuna B på lördagen i Division 3 Norra Stockholm. Inledningsvis spelade man riktigt bra i två set, men därefter gick musten ur laget och man föll tillslut med 2-3 (25-21, 25-18, 19-25, 18-25, 12-15).


 

Lördagens bortamatch var kulmen på en lång vecka med volleyboll för några i laget. Först var det en helg i Kungälv och därefter träningsläger i Falköping, för att direkt efter hemkomst bege sig ut till Tellushallen för att spela bortamatch. Till lördagens match reste laget enbart med 6 spelare då fler inte fanns tillgängliga under höstlovets slut.


I de två första seten spelar laget riktigt bra volleyboll och har kontroll på Vallentunas spel och anfall. Man lyckas hela tiden dra ifrån och leder i första set med 21-16 och i andra med 15-9. När tredje setet startar känns det som inget skulle kunna hota en snabb 3-0 seger, men denna gång är det hemmalaget som ligger några bollar före och D-laget tar lite för lätt på försprånget som glider iväg till hela 12-18 innan man börjar spela ordentligt. Vid 16-18 har man så när kontakt, men tyvärr förlorar man den viktiga bollen och setet rinner iväg med 19-25 istället.


I fjärdeset försvinner lagets servemottag totalt Vallentuna tar en 20-9 ledning innan Sollentuna hittar sitt spel igen Avståndet är förstort och trots att det blir lite spännande vid 19-23 så håller hemmalaget undan.


I skiljeset leder D-laget med 4-2 men drabbas sedan lite av skiljesets frossa och gör en del enkla och förödande misstag, Istället för att dra ifrån får man jaga och trots att det finns läge att gå ikapp vid 10-11, 12-13 så gör man inte det utan få se sig besegrade med 2-3.


Förlusten svider, för det som såg så lovande ut i två set bytte totalt skepnad framför allt i 4:e set där spelet försvann lite väl enkelt och nervikningen var tyvärr lite billig. Med nya poängsystemet får man i alla fall med sig 1p från matchen och får ladda om för bortamatchen mot Jomala kommande lördag, följt av hemmareturen mot Vallentuna B den 15 november. Kan laget spela tre set som de inledde kommer de bli svårslagna.