AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner mot norska Nyborg

På fredagskvällen inleddes kvalspelet till Nordiska Mästerskapen. Sollentuna Volleys herrlag vinner komfortabelt med 3-0 i första matchen. Ett par bollar in i första set tar Sollentuna kommandot och vinner till slut med 3-0 (25-14, 25-20, 26-24). 

Inledningsvis hade Sollentuna svårt med Nyborgs servar, men efter två bollar så hade Sollentuna kopplat greppet och ledde med 8-5 i första tekniska timeouten. Ledningen utökades till 16-12 till andra tekniska timeouten och första set vanns med hela 25-14. I andra set var siffrorna nästan de samma, 8-5 och 16-11, men vid 19-15 så tilläts Nyborg krypa lite närmare och setet stängdes med 25-20, vilket är siffror som inte avspeglar maktövertaget Sollentuna hade.


Fram till tredje set hade Sollentuna spelat snabbt, snålt och stabilt och enbart bjudit motståndarna på 7 egna misstag. Att Nyborgs första blockpoäng kom i mitten av andra set illustrerar hur matchen såg ut. I tredje set släppte Sollentuna på skärpan och gjorde det onödigt spännande med hela 11 egna misstag, men trots underläge 12-13, 15-16, och 19-20 så skaffade sig Sollentuna matchboll vid 24-23. Nyborg räddade första matchbollen men fick ge sig på andra och Sollentuna tog därmed en rättvis och klar 3-0 seger.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar:


– Det som för dagen avgör de två första seten är att Nyborg inte orkar hålla stabilitet i servemottaget. De får inte fram bollarna helt enkelt. Vårt eget spel är som vanligt snabbt och effektivt och vi kan hela tiden side-out:a utan några större bekymmer. I tredje set har vi problem att hålla skärpan uppe och gör det tyvärr mer spännande än vad det borde vara. Kul att se Albin Eriksson ta för sig så mycket som han gör. Roligt är det även att se Diego på plan igen.


I första halvan av matchen spelar Peter Wallman på högerkanten och gör det mycket bra. I mitten på andra set byter Diego av Wallman och tar över rollen som högerspelare.


Poängbäst i matchen blir Albin Eriksson med 13 poäng, tätt följd av Johannes Bångman med 11 poäng. Albin var förutom poängbäst även denna kväll mycket lyckosam i servemottaget.



Herrlaget efter matchbollen med Nic Beaver i förgrunden


På söndag kl 14:00 väntar danska Marienlyst och då avgörs om Sollentunas herrlag avancerar i Nordiska Mästerskapen för klubblag.