AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tung poängförlust för Sollentunas damer

Hylte/Halmstad vann idag sin första elitseriematch någonsin på Sollentunas bekostnad. Det var ett riktigt taggat Hylte/Halmstad som tog emot Sollentunas damer i Örnahallen i en svängig match som tyvärr slutade 2-3  (23-25, 25-20, 27-25, 13-25, 13-15).

Matchen spelades med ojämn kvalitet i spelet då båda lagen hade perioder av svag servemotaggning med en hel del miss som följd.


Efter ett jämnt första set där Hylte/Halmstad med lite tillfällighter på sin sida kunda ta sista bollen till 25-23 så visade Sollentuna upp ett klart bättre serve och försvarsspel i andra och kunde vinna med komfortabla 20-25.


I tredje set kom Hylte/Halmstad ut med en tuffare serve vilket ställde till stora problem för Sollentuna och vi fick se ett märkligt set där Sollentuna tillslut kunde vända ett stort underläge till seger 25-27. Här trodde nog tyvärr flera av spelarna i det för dagen vita bortalaget att matchen skulle gå till dem för vi fick se en mycket usel period av Sollentuna. Setet var i princip slut vid andra teknisk time-outen och ställningen 16-6.


I femte set kunde vi se två raka misstag ge Hylte en snabb ledning med 3 poäng vilken de höll fram till slutet av setet där Sollentuna åter kröp närmare men Hylte vann 2 poäng och bärjade sista med 15-13.


Kommentar från David Ottosson, damlagets vicetränare:


– Idag gör vi aldeles för många misstag och har problem i framförallt servmottagningen viket resulterar i svagt anfall.
Hylte skall ha en eloge för att de tar chansen när de får den men som tränare tycker jag vi skall stänga matchen i fjärde set. Ett plus idag till Emma Holm som kanske gör sin bästa match i Sollentunatröjan. Plus även till Kristiina och Lisa som båda gör debut och gör det mycket bra.


Nästa match:


Sollentuna – Svedala, 14:30 den 8 november