AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Framgångar i Trekungaslaget i Kungälv för Sollentuna Volleys ungdomar

Solletuna Volleys ungdomar skördade stora framgångar i Trekungaslaget turneringen i Kungälv. Ungdomslagen var i final i alla klasser på pojk- och flicksidan från U13 till U19, dvs de klassern man ställde upp i. Två av de mest dramatiska finalerna var i yngreklasserna där P98 och F98 spelade final sida vis sida och där bägge vände ett 0-1 underläge till vinst.

Intresset för höstturneringen Trekungaslaget i Kungälv har alltid varit stort hos Sollentuna Volleys ungdomar och denna höst var inget undantag. Det krävdes hela tre bussar för att transportera ner de 137 spelare och ledare som skulle delta i de 21 lagen under helgen.


Under lördagen genomfördes det grupspel i tre hallar, varav en var den nyinvigda Mimershallen med hela 8 banor. Eftersom gruppspelet fortsatte tidigt söndagmorgon så var man inte helt säker på hur man låg till under lördagskvällens ledarmöte. Men när finalspelet drog igång strax innan lunch så började rapporterna och lag strömma in till huvudhallen där det visade sig att fjolårets fantastiska prestation – final i varje klass vi ställde upp i – faktiskt upprepades även detta år. Eftersom Sollentuna Volley i år var med i en klass mer än 2008 så betydde det faktiskt ett ännu bättre resultat.


U15


Först ut i finalpassen var U15 klasserna där F96:ornas lag Sollentuna Uno fullkomligt pulveriserat allt motstånd på vägen och finalen blev inget undantag. Veddige fick nöja sig att få 10-12 bollar i varje set medans Diana, Ann, Hanna och Camilla visade hus Volley2000 ser ut när den är som bäst.



Segrande laget – Diana, Ann, Camilla och Hanna


I pojkarnas U15 klass hade P97:ornas lag Sollentuna Volleyboys tagit sin fram till final där de ställdes mot Vingåker. Vingåker hade ett riktigt stark lag vilket gjorde att Volleyboys inte riktigt kunde hota motståndarna i striden om guldet. Trots förlusten var killarna i laget riktigt nöjda med sin prestation i turneringen.



P97 Volleyboys på prisutdelningen
Ricky, Miguel, Viktor, Jakob, Peter


U13


I finalpasset var det kl 14:00 dags för de allra yngsta och glädjande nog stod även Sollentunas killar och tjejer bredvid varandra igen. På ena banan stod 3 killar från P98 i final mot Falkenberg och på andra banan stod 3 tjejer från F98 i final mot Södertälje.



Segrande tjejlaget från F98 – Emma, Kajsa och Filippa 


Bägge lagen inledde med fint spel men förlorade första set. Falkenberg hade initiativet klart i första set och vann det klart med 25-12. Tjejerna tappade däremot första set med minsta möjliga marginal, 23-25. Att vara 11-12 år och spela final inför fullsatt läktare med hög ljudvolym kräver sina tävlingsnerver och det är lätt att klappa ihop med underläge 0-1. Men i andra set så krigar de Sollentunalagen på i varje boll och hänger med och tar till slut även ledningen i respektive set. Bägge lagen tar andra set och tvingar fram ett skiljeset.


Finalstämningen är verkligen på topp när skiljeseten startar och volleyboll i de yngsta klasserna blir inte bättre än så här. Tyvärr måste en vinnare utses och i matcher som denna är det verkligen synd om den som förlorar. Sollentuna Volleys ungdomar vill mest, vågar mest och har kanske både nerverna bättre under kontroll samt även den lilla turen segraren behöver, och ca 14:45 så står plötsligt 6 st överlyckliga spelare och skriker ut sin segerglädje, samt även glädjetårar.



Guld och bronskillarna från P98
Fredrik, Felix, Niklas, Kaveh, Oscar och Adam med coach Abbas i förgrunden.


Men det tog inte slut med vinsten. F98 tog även bronset och 4:e platsen i FU13, vilket betydde 3 av 4 topplaceringar. I pojkarnas U13 klass tog P98 även bronset, vilket visar på bredd i återväxten. I Volley2000 mästerskapen senast blev det Falkenberg, Sollentuna, Falkenberg, Sollentuna i resultatlistan. Nu blev det detsamma, men i omvänd ordning.


U17


I U17-klassen ställde Sollentuna upp med ett pojklag och hela 3 flicklag. Pojklaget är nykomponerat och spelade sina första tävlingsmatcher som ett lag så sent som för en vecka sedan. Inledningsvis blandade och gav man både bra och dåliga bollar men svackorna och instabiliteten gjorde att man tappade några jämna set. Nivån höjdes dock konsekvent och man minskade de egna misstagen succesivt. När det var dags för finalpasset så spelade man faktiskt om silvret mot Habo där man vann klart med 2-0. Tänker man på att två spelare i laget inte kunde följa med till Kungälv och att laget med dem bara blir starkare, så ser det positivt ut för dessa grabbar.



övre raden fr v: Rene, Matteo, Ludvig, Dimitry, Susanne (coach)
Gustav, Erik, Marcus


I flickornas U17 klass gick Sollentunas F94 till semifinal, visserligen via lite trubbel då man tappade ett set efter lunch då man hade för mycket pizza i magen för att spela på topp. Inför semifinalen så var laget taggat och man vann klart första set över Kungälv med 25-16. Andra set blev en reaktion på att man var på väg till final och man tappar det egna spelet och faller med lätt 13-25. I skiljet tar man sig samman och hittar sitt egna spel och tar sig till final med 15-6.


Taktiken inför finalen är klar och från hjärtat kommer det “fy fan vad jag vill vinna” från en av spelarna. Laget gör precis som de skall och servar bra och spelar bra block/försvar men blir lite för tunna i eget anfall. 5 enkla egna misstag i andra set gör att man inte lyckas tvinga fram ett skilje och finalen förloras med 19-25, 21-25. Laget saknade även 3-4 spelare under denna turnering och med lite distans till turneringen kommer tjejerna att värdera silvret högt ändå samt blicka frammåt mot nya mål.



Silvertjejerna – Sophie, Jossan, Emma, Klara, Sandra, Emelie, Lisa, Annie och Gabriella


U19


I U19 klasserna var gruppspelet gemensamt med de få U21 lag som var med, medans finalspelet var separat. För Sollentunas FU19 lag gjorde det att de tuffaste konkurrenterna försvann och kvar blev i princip endast Kungälv som tuff motståndare. FU19 laget var denna helg de tjejer ur B-laget som hade U19 åldern inne och laget hade i finalen inga problem med att besegra just Kungälv med 2-0. Helgens höjdare för dessa lagen var matcherna mot RIG-laget, Södertälje samt Kungälv, fast just matchen mot Södertälje blev inte så spännande som man hoppats då den var betydelselös för täljelaget och de därmed hade lite motivationsproblem. Vinsten i Trekungaslaget visar dock att detta gäng tänker vara med och fajtas om medaljerna i såväl UGP som U19-SM.



FU19 laget på prispallen
Amanda, Petra, Tina, Malin, Viktoria, Sara, Linnea och Lydia
Sanna syns tyvärr inte på bilden


I pojkarnas U19 klass ställde Sollentuna upp med ett lag baserat på sina 92-93:or, vilket var ett av de få tillfällena som dessa killar har att spela tillsammans eftersom de är utspridda i landet och spelar i olika lag. Under lördagens gruppspel provade man sig fram i olika uppställningar men fann snart en som passade bäst för helgen. Man förlorade bara ett set under alla matcher, 27-29 mot Södertälje, och spelade bitvis riktigt bra men det lyste även igenom att killarna saknar matchvana med varandra. Viljan att slå just Sollentuna hos vissa motståndare, vilket ibland tog lite löjliga proportioner, gjorde att man fick vara på tå och tagga till i de flesta matcher.


I finalen var det dags att möta Södertälje igen där motståndarlaget hade förstärkt sitt lag med Jakob Wijk Tegenrot från RIG och Malmö/Lund. Ett förstärkt Södertälje mot ett inte helt ordinarie Sollentuna kändes på förhand tufft men inte omöjligt. Både Niclas och Sean spelade med ordentligt tejpade och stukade fingrar, vilket naturligtvis inte förbättrade oddsen. Första set försvann lite för fort men i andra set spelade killarna upp sig och hade 21-17 och det såg ut som ett skiljeset varpå gång. Tyvärr gick inte bollen Sollentunas väg i denna final och andra set förlorades med 23-25. Killarna kom inte upp i sin vanliga standard och då räcker det inte mot ett förstärkt Södertälje.


Det är bara att gratulera vinnarna och låta de suga på karamellen så länge. Sollentunakillarna laddar om för de tyngre titlarna UGP och U19-SM.



fr v: Andreas, Fabian, Niclas, David, Sean, Fredrik, Calle och Staffan