AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Skön seger för Sollentunas herrar i elitseriepremiären

Sollentunas herrlag tar en skön seger i premiären av elitserien. Segern var speciellt skön eftersom laget förlorat mot Tierp två gånger på försäsongen. Inför dagens match hade mycket möda lagts ner på taktik och genomgång av de tidigare matcherna och det var ett taggat Sollentuna som var ute efter revansch från första bollarna.


Sollentuna – Tierp   3 – 0  (25-21, 25-20, 25-17)

Tierp ställde för dagen upp med ett försvagat lag, då de bägge centrarna som ställde till med så mycket problem för Sollentuna under Svenska Cupen förra helgen, nu inte kom till spel.  Mats Nilsson inte ens var med i laget samt att Daniel Karlsson led av förkylning och inte var ordinarie utan byttes in i de två första seten. Utan Daniel Karlsson fit for fight blev Tierp för lättläst och estländske högerspelaren Ragnar Pähn, som visserligen blev poängbäst i Tierp, fick finna sig i att allt som oftast bli nedblockad. Frågan var egentligen bara hur mycket Sollentuna skulle vinna med.


Lars-Göran Erikssons kommentar direkt efter matchen:


– Vi spelar bra idag, bättre än vi gjort hittills, men vi har tyvärr för svårt att döda varje set i de chanser vi har. Vi låter Tierp hänga med för länge och för lätt och det är inte OK. Det här laget kan bättre, speciellt i block och även i försvar. Sen är det härligt att se inställningen hos laget under vissa bollar där figherhjärtat verkligen tas fram. Vi spelar idag med insidan av huvudet i många moment och det är positivt. Men vi kan bättre, bra mycket bättre. Det skall vi ta fram redan till nästa match!


Poängbäst blev landslagspikern Martin Yngerskog med hela 20 poäng, där Martin visar upp hela sitt anfallsregister inför hemmapublikens gillande applåder. Mattias Andersson är även han het och tar 8 poäng, varav 4 på block. Extra kul är att en av årets nykomlingar, Carl Lindesvärd, får serva hem matchbollen.



Johannes Bångman och Peter Jonsson blockar estländske Ragnar Pähn
foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto, http://sportfoto.olsin.se


Nästa match:
2009-10-25 17:00 Örkelljunga – Sollentuna, Örkelljunga Idrottshall