AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar tar första vinsten för säsongen

Sollentunas C herrar tog sin första seger för säsongen i Division 2 Södra Svealand på den sena söndagseftermiddagen. Laget spelade borta mot Bromma och vände ett 1-2 underläge till vinst 3-2. Segern sitter extra skönt då de två inledande matcherna varit under lagets nivå.

De inledande två matcherna för Sollentuna C herr har slutat 0-3. I den första matchen var det ett klart desarmerat gäng som spelade borta mot Järnboås och i matchen därefter försökte laget finna varandra. I dagens bortamatch mot Bromma C så öppnade Sollentuna bländande och rykte åt sig en ledning med 20-17 som blev till setvinst.


Efter det första setet så kändes det som om laget skulle dominera helt i matchen, men riktigt så blev det inte. I andra set var det jämnt och Sollentuna hade ledningen 20-19, som blev till 21-21 men som därefter tyvärr blev en setförlust 23-25. Chocken över set förlusten ledde till en dålig start i tredje set där 1-4 blev till 3-7 och som sedan blev 17-25.



Block av Niclas och Elias



Calle anfaller från vänsterkanten


Laget tog sig en funderare inför 4:e set och stuvade om i uppställningen, men Bromma C spelade snålt och lät Sollentuna stå för misstagen. Det var inte förens 22-21 som Solletuna var ikapp och förbi, men man vann fjärde set med 25-22.


I skiljeset låg man under med 2-5 när sekretariatet konstaterade ett skrivfel. Vips stod det 4-4, vilket kändes som en liten bjudning in i skiljet, och laget tog ledningen med 10-8 som därefter blev 13-13.


Sollentuna sideout:Ar via Carsten och Samuel kan serva vid matchboll 14-13. Servereturen leder till en tryckduell som Sollentuna vinner och därmed även matchen med 15-13.



Två av matchens tongivande spelare från Sollentuna – Carsten och Calle



Sollentuna C denna afton
övre raden fr v: Michael, Niclas, Axel, Calle
undre raden fr v: Carsten, Elias, Samuel