Sollentuna D dam vinner andra raka

Sollentunas D damer vinner även andra matchen i Division 3 Norra Stockholm. Matchen gick i B-hallen mot Bromma D och vanns med 3-0 (25-22, 25-19, 25-20). Därmed har laget hittills inte tappat set utan har 6-0 i setskillnad.

Det var en reducerad skara som ställde sig på banan denna söndag, för laget var inte fler än 8 spelare inklusive libero. Borta var flera stycken pga diverse småskador vilket krävde vila. Inledningen på matchen var också lite småsömning och en ledning 12-8 förvandlas till underläge 15-17, men via en timeout och ett par allvarliga och sanna ord så vaknade laget till igen. Ledningen återtas och första set vinns med 25-22.


I de efterföljande två seten är D damerna aldrig riktigt hotade och de har stadigt initiativet i varje set. Servarna sitter bra och Sophie kan serva fram laget till en 20-13 ledning i andra set som sedan krymper till 25-19 vinst.


I tredje set har man ledningen med hela 14-6. Servarna sitter fortsatt bra, men nu jobbar laget också på gratisbollarna och ser till att inte bjuda på några enkla poäng. Vid ställingen 21-13 slår man tyvärr av på takten och Bromma rycker närmare, men Sollentuna knyter ihop säcken till 25-20.


Sammanfattningsvis var det lite av en-dag-på-jobbet för D damerna. De har ett par nivåer till i sitt spel vilket inte kom ut denna dag, men det är ändå starkt att vinna i tre raka set mot ett betydligt äldre och mer rutinerat motstånd. Hur bra ett lag är kan mätas i vilken lägsta nivå man har och sett ur den synvinkeln var dagens match ett mycket positivt besked.


Stort tack även till dagens coach Olga Lundvall.