Bättre spel av Sollentuna C räckte inte trots allt

Det var ett starkare Sollentuna C herr som ställde sig på banan i den andra matchen i Division 2 Södra Svealand, men det räckte ändå inte till vinst. Det var precis som i förra matchen lite luckor i laget, vilket ledde till improvisationer, och det gick inte att besegra gästande Norsborg trots att det inte var mycket som skiljde.

I premiärmatchen var Sollentuna C långt ifrån komplett och även i denna match var laget reducerat till manskap. Carsten och Calle kunde dock spela som spikers men på passarfronten var det vakanser, vilket löstes med en debut av Ludde von Sydow, dvs en kille som under dagen spelade Volley2000 och sedan gick in och passade i division 2.

Matchen startade i första set med ett väntat underläge, då Sollentuna C behövde lite tid att hitta varandra. Dels så var ju passaren ny, men bortsett från det så var det första gången vi närmade oss en ordinarie uppställningen vilket bjöd på en del missförstånd under de första rotationerna. Trots det så är det på vippen att man kommer i kapp i första set, vilket förloras lite oturligt, bla av en boll som går utanför antenn, mitt framför snoken på 1:e domaren, samt en klar översträckning från motståndarna när passaren utövar sin syssla. Dessutom är nya nätregeln en riktigt mardröm för domarna då de har kollosalt svårt att avgöra vad “störa spelet” samt “fördel” egentligen betyder. Setförlust 21-25.

Sollentuna C anfaller

I andra set tar SVK C ledningen med 7-4 och bortalaget känner sig pressade att ta timeout. Det hela ser bra ut och trenden från slutet av första set säger att detta borde gå vägen, men sport är inte alltid logisk och ett par för enkla egna misstag gör att även set nr 2 går förlorat med 20-25. Detta känns riktigt onödigt, men egentligen finns inget att skylla på annat än de egna misstagen.

Niclas, Calle och Carsten

I tredje set startar det illa med ett 2-5 underläge som jobbas ikapp till 15-15, men därefter så tappas skärpan i det mest kritiska läget  och ett par allt för enkla egna misstag gör att matchen som kändes som inom räckhåll faktiskt glider iväg med 0-3 (21-25, 20-25, 19-25).

Positivt är att det var första matchen med nästintill ordinarie mannskap och att det fanns en del ljusglimtar. Några ljusglimtar är Carstens offensiv, Niclas högerspel samt Calle och Johans kantspel. Ludde gör det som kan förväntas av honom i ett mycket pressat och utsatt läge för en så ung spelare. Negativt med matchen är att 0-3 är 0-3 och det är en oomdiskurtabel förlust som svider. Men, trendkurvan visar på en förbättring och det kände även killarna i laget av trots förlusten.

Nu laddar laget om mot bortamatchen nästa söndag 17:45 mot Bromma C.