AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ett herrlag blev två i Slottscupen i Vingåker

Sollentunas herrlag var i Vingåker i lördags och spelade Slottscupen. Herrlaget delades i två för att ge alla maximal speltid. Vi pratade med Johannes Bångman som spelade i det det lag som lyckades bäst. Johannes lag vann mot både Team Valla/Linköping och Vingåker.

För dagen bestod Sollentuna 1 av Martin, Lucas, Mattias, Nic, Peter W och Johan medan Sollentuna 2 bestod av Johannes, Calle Lj, Peter J, Calle Li och Albin. Passarna Dave Egan och Sebastian Thylander dubblade i båda lagen vilket även liberon Peter Hodor gjorde till viss del. Alla matcher spelades i 3 set oavsett om det stod 2-0 efter andra set. Resultaten för Sollentuna blev:


Vingåker Sollentuna 2   1-2
Sollentuna 1 – LVC       0-3
Sollentuna 2 – LVC       2-1
Sollentuna 1 – Vingåker 1-2


Så varför lyckades er konstellation så bra Johannes?


– Jag tror att vi lyckades hålla en bra, positiv attityd i matcherna. Situationen är ju inte perfekt, nya spelare och halverad trupp med mera, så det gällde att göra det bästa av läget.


I övrigt så säger Johannes att det kändes okej att spela turnering, bortsett från samling 05:00 på morgonen kanske. Truppen har tempo och fysik men det man saknar är ju matchträning. Tajmingen är viktig att hitta.


– Vi försöker spela ett snabbare anfallspel med båda våra passare och det ska bli intressant att se vad det får för utdelning, säger Johannes och vi kan bara hålla med.


Nästa helg väntar Svenska Cupen på söndag uppe i Tierp. Helgen efter är det efterlängtad seriepremiär då igen mot Tierp fast på hemmaplan söndagen 18 oktober 17:00.


Hela säsongens spelprogram för alla elit- och divisionslag, samt resultaten, hittar du för övrigt här
http://www.sollentuna-vk.com/svkwebp/index.php?option=com_wrapper&Itemid=249