Dags för Draget att göra entré

På söndag kl 16:00 är det dags för Sollentuna B herrar, mer kända som Draget, att göra entré i seriespelet borta mot Solna VBK. Inledningen på förra säsongen startade med en vinst borta mot Bromma och sedan rullade det bara på av bara farten. Hela sju matcher i rad vann laget innan det tillslut tog stopp, men det blev totalt bara två förluster i hela serien. Därmed vann Draget Division 2 Södra Svealand men valde att avstå kvalet upp till ettan och spelar därför kvar i tvåan även detta år. Läs hur laget ser på sig själva denna säsong.


Över raden fr v: Johan Fransson, Martin Rydh, Fredrik Haglund, Tobias Zetterlund
Nedre raden fr v: Christopher Serre, Emil Granström, Marcus Wreber, Jonas Andersson
Saknas: Henrik Andersson, Göran Lindgren, Magnus Ekqvist


Om det egna laget:
Merparten av spelarna från förra säsongen är kvar, ett år äldre och visare. Vi har haft många skador och småskavanker innan seriestarten men räknar med att ställa upp ett slagkraftigt lag i premiären mot Solna på söndag.


Om serien i år:
Två nya lag i serien, Solna och våra vänner i Sollentuna C. Vi ser fram emot spännande derbyn! I övrigt kommer troligen samma lag som förra året att fajtas i toppen. Serien bestod då av ett övre och undre skikt med ganska stor poängskillnad mellan. Samtliga matcher var dock jämna och inget lag kunde ställa in skorna och förvänta sig att vinna.


Nyförvärv:
Marcus Wreber (ny), Magnus Ekqvist (comeback)


Förluster:
Andreas Eriksson (flyttat norrut), Stefan Eineman (timeout), Johannes Nyberg (slutat)


Målsättning för laget 09/10:
Målsättningen är att försvara seriesegern från förra året!


Draget spelar sina hemmamatcher oftast på söndagar kl 10:00 i Helenelundshallen, men lördagen den 14 november kl 17:00 blir det derby i A-hallen mellan Sollentuna B och Sollentuna C.