AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dålig start för juniortjejerna

I söndags hade juniortjejerna, tillika Sollentuna B damer, seriepremiär i Division 2 Östra Svealand och det blev ingen rolig tillställning. Tjejerna ställdes mot Södertelge B, vilket är deras lag med lite äldre spelare med mycket rutin. Södertelge kunde enkelt vinna matchen med 3 – 0 (25-12, 25-13, 25-18).


 

Inför denna säsong slogs två träningsgrupper ihop, SVK B och SVK C, och bildade nya SVK B med tjejer födda 90-93. Träningsgruppen består av 15 unga lovande tjejer, där flera redan är med och tränar med damlaget någon eller några gånger i veckan. Nu var det äntligen dags för seriepremiär och första matchen med hela den nya träningsgruppen.


Det blev dock ingen lyckad premiär för den nya konstellationen. Tjejerna startade mycket oinspirerat och visade ingen kämpaglöd. Södertelge kunde då med sin rutin enkelt manövrera ut SVK. Det såg helt enkelt ut som om det bara var ett lag på banan i de två första seten. I det tredje vaknade dock Sollentunatjejerna till lite och man visade prov på vad de kan, men det kom för sent och Södertelge kunde ta hem matchen med 3-0.


Tjejerna måsta ta för sig mer på banan och börja spela som ett lag om man ska kunna vinna mot ett sådant rutinerat gäng. Nu såg det mest ut som om ingen ville vara där, men i slutet börjar de visa lite attityd.


– Jag skulle vilja att de startade där de slutade och sedan spelade upp sig därifrån. Men det är ju en ny konstellation och det tar lite tid att spela ihop laget, samtidigt är ju ingen van vid den konkurrenssituationen som nu uppstår med så många duktiga tjejer som får stå vid sidan av. Kan tjejerna bara visa lite attityd och vilja på planen kan det här bli bra, säger tränaren Daniel Glimvert.


Serietabellen finns på http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=58511