AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna F94 föll i välspelad final i FU17 Stockholm Volley Cup

Stockholm Volley Cup startade för säsongen med första omgången i FU17 klassen ute i Tellushallen, Vallentuna. Av 18 startande lag gick Sollentunas F94:or till final där man föll i en tight och välspelad final med 21-25, 23-25.

Sollentunas 94:or har en ganska mastigt oktoberschema med spel i princip varje helg. Från seriestarten i division 3 hade man en dags vila innan det var dags för Stockholm Volley Cup. Första gruppspelsmatcherna spelades redan 10:00 medans finalen var klar 19:00. Det var med andra ord en mycket lång dag fylld med matcher och en hel del tålamodsprövande väntan.


De inledande gruppspelsmatcherna var kanske inte de mest utmanande och de vanns utan några större bekymmer. Efter gruppspelet blev det en tre timmar lång väntan innan det var dags för kvartsfinal.



Servemottag av Annie
foto: L-G Eriksson


Trots väntan så var det ett påtagligt taggat gäng som vann kvarten klart med 25-11, 25-13. I andra set startar Sophie med en härlig servesvit av 10 raka servess, vilket punkterar matchen. I semifinalen väntade Vallentuna och även här var gick laget in med en mogen inställning. Det började lite illa med ett 8-13 underläge (man startade på 7-7) men vid 16-18 hade man kontakt och man tog sedan 9 raka poäng och vann första set med 25-18. Nu hade man full kontroll på motståndarna, som utnyttjade dropp framför anfall, och man gick även fram till en klar ledning i andraset där dock Vallentuna hyftsade siffrorna lite onödigt mycket innan man avgjorde med 25-20.



Emelie i servemottag med Sandra i bakgrunden
foto: L-G Eriksson


I finalen väntade Södertälje, vilket inte var helt oväntat. En känsla var att man var rätt nöjda med att komma till final, men det stämde inte alls. Tjejerna ville mer och trots den mentala tröttheten och ett inledande underläge så kämpade man sig ikapp i första set. Det var en match där block/försvar var nyckelkomponenten mot anfallsvilliga Södertälje och Sandras klockrena block tidigt i första set visade vägen. Första set försvann med 21-25, men det var inte stora marginaler som skiljde. I andra set rykte tjejerna åt sig en ledning som man höll hela vägen till 20-18 innan det blev helt jämnt kring 23-23. Tyvärr hade man inte den lilla turen i slutbollarna. Det som vid 23-24 såg ut att bli ett servess från Gabrielle lyckades Södertälje via uppoffring komma till anfall på och Södetälje vann med minsta möjliga marginal 25-23. Nära ett skiljeset med andra ord. 


Tjejerna i laget var ändå riktigt nöjda med dagens insats och framför allt att man lyckades prestera när det gällde som mest, trots många timmar i hallen. De har bara blivit ett år äldre, men volleybollmässigt har det vuxit mer än så och det blir intressant att följa dem under säsongen.



Annorlunda lagbild tagen mitt under väntan…


Resultaten finns på http://www.volleyboll.se/stockholm/t3.asp?p=82508&x=1&a=1178291