AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i serestarten för Sollentunas C herrar

Sollentunas C herrar spelar i Division 2 Södra Svealand denna säsong och började med längsta bortamatchen direkt, mot Järnboås, Nora. Det blev en lång resa och en klar 0-3 förlust, men resultatet i denna match kanske inte är någon större fingervisare för vad säsongen kommer att innehålla.

Järnboås kom förra säsongen 4:a i div 2 med 12 vinster och 6 förluster. På hemmaplan var laget obesegrat medans man hade ett svagare facit på bortaplan. Därmed var vi förvarnade om att det var ett starkt hemmalag som skulle bli tuffa att möta.


I minibussen till Järnboås satt denna dag endast 6 spelare, inklusive chaufför, och det var precis att SVK C herr fick ihop lag denna lördag. Laget var drabbat av sjukdomar och inplanerade resor vilket gjorde att hela 5 spelare var indisponibla för dagen. A-laget ställde även upp med 2 lag i Vingåkers slottscup, så det fanns inte någon möjlighet till inlåning.


För dagen hade C herrarna en helt nykomponerad uppställning men trots det hängde ändå med hyfsat i matchinledningen och ledde med 7-6, vilket via en härdsmälta förvandlades till 8-25. Man fastnade i en rotation och bollarna rann iväg allt för snabbt. När försprånget blev för stort så var det bara att invänta nästa set.


I andra och tredje set bjöd man hemmalaget på bättre motstånd och Johan Silhammer vållade, trots sitt ömande knä, Järnboås ständiga problem. Johan blev överlägset poängbäst, tätt följd av Niclas Bångman, men tyvärr hjälpte inte det och man föll resultatmässigt ganska pladask med 0-3 (8-25, 17-25, 19-25).


Nu väntar förstärkning i de spelare som saknades, så det är ett helt annat SVK C herr som kommer att ta emot Norsborg hemma i nästa match.